U petak, 15. studenoga, s početkom u 11.30, dvorana Zrinski zgrade Scheier pretvara se u magični, kreativni i glazbeni svijet uz edukativni koncert za djecu „Priča o sloniću Babaru“ u izvedbi Danijele Petrić i Zdenka Niessnera iz Udruge „Mala opera“. Koncert je namijenjen djeci predškolske dobi i nižih razreda osnovnih škola.

Za one nešto starije, roditelje, pedagoge, učitelje, umjetnike i sve ostale zainteresirane istog dana, nakon edukativnog koncerta, u 12.30 u Izložbenom prostoru zgrade Scheier održat će se javni razgovor o odgoju i obrazovanju kroz umjetnost.

Ovaj društveno-kulturni i umjetnički program u sklopu projekta „Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier“ namijenjen je djeci predškolske dobi i nižih razreda osnovnih škola s ciljem da ih upozna sa specifičnom vrstom glazbenog izraza, a to je glazbena priča. Sastoji se od dva djela: koncerta s izvedbom glazbene priče Francisa Poulenca „Priča o sloniću Babaru“ uz projekcije ilustracija originalne slikovnice Jeana de Brunhoffa te predavanja i razgovora s djecom o dojmovima i doživljajima slušanja glazbene priče.

Autori ovog programa su vrsni umjetnici i glazbenici Danijela Petrić na klaviru i pripovjedač Zdenko Niessner. Osnivači su Udruge „Mala opera“ koja okuplja glazbenike i glazbene pedagoge u svrhu razvitka glazbene umjetnosti, pri čemu težište pridaju glazbenoj produkciji za djecu. Jedan od glavnih ciljeva Udruge je upoznavanje djece s glazbenom umjetnošću tako da prvi susret najmlađe publike s klasičnom glazbom bude zabavan, blizak i interaktivan.

O važnosti umjetnosti za djecu, radu s djecom i dječjim umjetničkim i edukativnim programima uz Danijelu Petrić i Zdenka Niessnera, govorit će autori „Priče o sloniću Babaru“, Matija Bobek, autor izložbe i radionica „Kao prvo – Zagonetno drvo“ i Nikolina Mekovec, voditeljica Studija suvremenog plesa Teuta i organizatorica Galerije plesa.

Komentari

Komentara