Povežite se s nama

Život i društvo

U utorak mimohod vatrogasnih vozila Varaždinom

Objavljeno:

- dana

U utorak, 4. svibnja, mimohodom vatrogasnih vozila Gradske vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina obilježit će 4. svibnja, Dan vatrogastva i Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Nakon okupljanja od 9 sati, u 9:30 s varaždinskog aerodroma krenut će kolona koja će biti sastavljena od vatrogasnih osobnih vozila, kombi i navalnih vozila, cisterni, kamiona s ljestvama, tehničkih i specijalnih vozila.

Građani će tako moći vidjeti sva moderna vatrogasna vozila koja su posljednjih nekoliko godina nabavljena za dobrovoljna vatrogasna društva i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina.

Kako je predviđeno, kolona vatrogasnih vozila proći će Trnovec, Zbelavu i dalje kroz gotovo sva prigradska naselja da bi kasnije stigli na Franjevački trgu, Trg kralja Tomislava, proći će i Pavlinskom ulicom te Ulicom Alojzija Stepinca. Kako je predviđeno, vozila će se kretati gradom uz upaljene svjetlosne i zvučne signale.

Uz zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Ivicu Labaša i predsjednika Gradske vatrogasne zajednice Tomislava Bogovića u mimohodu će sudjelovati i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok.

Prije dolaska na mimohod, pojedina vatrogasna društva upalit će svijeće ispred vatrogasnih domova u znak sjećanja na preminule branitelje i vatrogasce.

Sve navedene aktivnosti održavat će se uz maksimalno poštivanje protuepidemijskih mjera, bez okupljanja vatrogasaca i građana. Pozivamo medije da najave prolazak kolone gradom, te izvijeste javnost o ovom načinu proslave dana vatrogastva usklađenom s protuepidemijskim mjerama.

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!