Uprava Društva Varteks d.d. je bez odluke Glavne skupštine, samo temeljem prethodne suglasnosti Nadzornog odbora, ovih dana donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica u visini do 25% iznosa temeljnog kapitala.

Putem Zagrebačke burze Varteks je u srijedu pozvao na iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala.

– Na iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala, uplatom u novcu, pozivaju se prvenstveno kvalificirani ulagatelji, ali i ostale pravne i fizičke osobe. U postupku povećanja temeljnog kapitala mogu se izdati 1.026.671 dionice, koje s obzirom na postojeći broj dionica od 4.106.686 predstavljaju 25% postojećeg temeljnog kapitala – stoji u pozivu.

Dodajmo da je sudeći prema poslovnom planu za 2019. godinu, u ovom Društvu kritičan problem likvidnost, kako je to i navedeno u revizorskom izvješću za 2018.

– U ovom trenutku Društvu je potrebna dodatna likvidnost zbog više razloga: dospjele obaveze iz prethodnih razdoblja, značajnija proizvodnja za vlastite potrebe zbog godišnjeg ciklusa i rasta maloprodaje uz ujedno manje usluga (šivanja) za druge; nabava repromaterijala (tkanine i ostalo) za vlastitu proizvodnju za buduća vremenska razdoblja. Sve ovo se događa u uvjetima kad financijske institucije praktički uopće ne financiraju obrtni kapital Društva – ističu u Varteksu.

Uprava Društva vjeruje da bi uspješan upis izdanja dionica zadovoljio potrebe za likvidnošću Društva, te uspješno pokrenuo zamašnjak samoodrživog financiranja temeljenog na pozitivnom toku novca od poslovanja.

Komentari

Komentara