Povežite se s nama

Međimurje

Učenici OŠ Ivanovec na radionici u Školi narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar”

Objavljeno:

- dana

FILMAŠI

Škola narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar” ovih je dana obilježila svoj 90. rođendan.

Na proslavu su povani mladi filmaši iz Ivanovca, Zagreba, Zaprešića, Varaždina i Slavonskog Broda koji u svojim filmovima donose priče o svojim vršnjacima s raznim oblicima oboljenja, ljudima starije životne dobi, važnosti kućnih ljubimaca koji pomažu u terapijama, toleranciji i prihvaćanju drugih i drugim temama vezanima za javno zdravstvo.

Na trodnevnoj radionici za TV-reportažu sudjelovali su i učenici OŠ Ivanovec Franjo Kranjčec, Vida Novak i Nikol Dobranić zajedno sa svojim mentorima, voditeljima filmske družine Radovanom Petkovićem i Natašom Kralj. U TV-reportaži “Filmske iskrice” polaznici radionice govore o svojim iskustvima vezanima za gripu, prehladu, zarazne bolesti i cijepljenja. U sklopu radionice prikazan je i dokumentarni film OŠ Ivanovec “Nino i Nino”, koji govori o povezanosti dječaka Nine, njegova trenera i pomagača Nine i rehabilitacijskog psa Suri koji pomaže Nini u obavljanju nekih radnji.

Izvor: RT
Foto:

Međimurje

U Međimurju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata od 31 testiranog uzorka nema evidentiranih pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 1. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testovima registrirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali također 2 nova slučajeva pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 114. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 41.874 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je 5 pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muške osobe stare 82 i 79 godina.

Nastavite čitati

Međimurje

U Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu građani predali automatske puške, spremnike, streljivo…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I nadalje je u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Tako su prošloga petka i subote (26. i 27. veljače 2021.) policijski službenici Policijskih postaja Prelog i Čakovec uspostavili informativne punktove u Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu, kako bi se mještanima tih naselja omogućila dragovoljna predaja oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivna sredstva.

Brojni građani prihvatili su poziv preloških i čakovečkih policajaca te su dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške (Crvena Zastava, model M-70, tzv. “kalašnjikov”), tri spremnika za automatsku pušku, pištolj (Walther 9 mm) i zračnu pušku.

Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstva.

Nastavite čitati