Povežite se s nama

Život i društvo

Učenici VI. OŠ postali učitelji i priznali: super je ispitivati, ali ne i ocjenjivati testove

Objavljeno:

- dana

ZAMIJENILI ULOGE

Učenici VI. OŠ Varaždin u petak su se na jedan dan našli u ulozi učitelja.

Na toj varaždinskoj školi održan je Dan zamjene uloga, pa su učenici iskoristili priliku kako bi pokazali učiteljima kako oni zamišljaju školski sat.

Bilo je tu svega, od prezentacija, nastavnih listića, ispitivanja, pa čak i ocjenjivanja. “Malim” učiteljima najviše se sviđalo ispitivanje i ocjenjivanje te zadavanje zadaća, premda im je oduševljenje splasnulo kad su kući morali odnijeti hrpu nastavnih listića na ispravljanje!

Učenici sami oslikali trg, a posadili i živicu

Istog dana održano je i uređenje prilaza školi. Na mjestu gdje je još jučer bilo parkiralište, kod glavnog ulaza u školu, sada je – školski trg! Učenici su trg sami oslikali, a osim toga svi učenici VI. OŠ Varaždin sudjelovali su u sadnji živice uz prilaz školi. U tome su im pomagali njihovi učitelji – Petra Kanešić i Tomislav Rogulja, koji su ujedno eko-koordinatori te Ivan Duić, učitelj likovne kulture.

 

 

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Parkovi intenzivirali obnovu klupa u varaždinskoj gradskoj jezgri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako im vremenske prilike ne idu na ruku, varaždinska gradska komunalna tvrtka Parkovi intenzivirala je obnovu klupa u užem centru grada.

Započeli su s klupama na Trgu slobode, a do kraja godine obnovit će se klupe  u Pavlinskoj i Habdelićevoj ulici te na Trgu bana Jelačića.

Dodajmo da zaposlenici spomenute tvrtke marljivo rade i na uređivanju gredica u centru grada te na rotoru kod Bauhausa.

– Sadimo maćuhice, potočnice i tratinčice, te lukovice narcisa i tulipane koji će procvjetati na proljeće – ističu vrijedni vrtlari.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Lepoglava mladim obiteljima sufinancira izgradnju kuća ili kupnju stana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljajući s provođenjem demografskih mjera Grad Lepoglava će i ove godine pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje.

Za tu je namjenu u tekućoj 2023. godini u proračunu osigurao 26.540,00 eura koje će, do kraja tekuće godine, zainteresiranim mladim obiteljima Grad Lepoglava podijeliti u okviru raspisanog Javnog poziva za dodjelu potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja.

Mlade će obitelji moći, u okviru navedenog Javnog poziva, ostvariti potporu u iznosu do 50 % prihvatljivih troškova, a najviše 5.308,91 eura za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje traje do zatvaranja Javnog poziva koji je dostupan na službenoj internet stranici Grada Lepoglave (www.lepoglava.hr).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje