Povežite se s nama

Život i društvo

Učenici VI. OŠ uoči Božića sjetili su se promrzlih šapica, pa su skupljali hranu i dekice za Udrugu Spas

Objavljeno:

- dana

AKCIJA “SVI SMO DIO ISTOG SVIJETA”

Projektom “Svi smo dio istog svijeta” učenici i djelatnici VI. osnovne škole Varaždin na humanitaran način završavaju ovu godinu na izmaku.

Prikupljali su hranu i potrepštine za udrugu Spas, a kupili su i četrnaest kalendara koji će ih u učionicama cijelu sljedeću godinu podsjećati da se pravilno odnose prema životinjama.

 

Izvor:
Foto: VI. OŠ Varaždin

Život i društvo

Ministar Fuchs: “Nastava počinje 5. rujna i to bez maski i posebnih mjera”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon današnje (18. kolovoza) sjednice Vlade, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs osvrnuo se na pripreme uoči početka nove nastavne godine 5. rujna.

Kako prenosi HRT, kazao je da nastava počinje 5. rujna te da su sve pripreme koje su bile u tijeku obavljene.

– Nadamo se da će to tako i ostati. Škola počinje kako je planirano 5. rujna, bez posebnih mjera. Krajem prošle školske godine poprilično smo olabavili mjere, i inače kao država smo imali poseban status kada je u pitanju nastava u osnovnim i srednjim školama te fakultetima – istaknuo je Fuchs, dodajući da smo završili prošlu godinu s najmanje tjedana online nastave, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije.

– Počinjemo bez maski i posebnih kontrola, ali uz preporuku održavanja osnovnih epidemioloških mjera – istaknuo je ministar, a prenosi HRT.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlč. Tomislav Antekolović u svojoj će rodnoj župi Kamenica proslaviti zlatni svećenički jubilej

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatni svećenički jubilej proslavit će vlč. Tomislav Antekolović u svojoj rodnoj župi Kamenica u srijedu, 24. kolovoza, svečanim misnim slavljem u 11 sati u sklopu župnog proštenja sv. Bartola ap.

Svečanoj proslavi 50. obljetnice misništva vlč. Antekolovića te proslavi župnog zaštitnika sv. Bartola ap. u Kamenici prethodit će trodnevna priprava večernjim misnim slavljima koje će predvoditi vlč. Marko Domiter, tajnik varaždinskog biskupa, ističu iz Varaždinske biskupije.

Vlč. Tomislav Antekolović rođen je 5. travnja 1945. u Žarovnici. Pučku školu pohađa u rodnoj Žarovnici te Kamenici. Srednjoškolsko gimnazijsko obrazovanje nastavlja kao salezijanski kandidat u Križevcima i Rijeci. Vojni rok služi u Titovom Velesu u Makedoniji od 1964. do 1965. godine.

Dvije godine kasnije upisuje teološki studij u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 24. svibnja 1972. u župnoj crkvi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji. Mladu misu slavi u svojoj rodnoj župi u Kamenici 9. srpnja 1972. godine. Svoje prve korake kao mlad svećenik čini na službi u crkvi sv. Martina u Zagrebu te Župi sv. Ivana Bosca u Zagrebu. Od 1974. odlazi u Njemačku gdje obavlja službu dušobrižnika za hrvatsku pastvu u Nürnbergu i Bambergu.

Već 1979. vraća se u domovinu te kao župni vikar i povjerenik za mlade djeluje u Župi sv. Ivana Bosca u zagrebačkom Podsusedu. Župnikom postaje 1980. preuzevši službu u Župi sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi. U vremenu od 1981. do jeseni 1982. obavlja suradničku službu Katehetskom salezijanskom centru u Zagrebu kada odlazi u Njemačku u Župu sv. Jakova, Tschirn, gdje obavlja službu župnog administratora sve do jeseni 1998. Nakon inkardinacije u Biskupiju Bamberg, 1. rujna 1998. postaje župnikom u Župi Neunkirchen am Sand, a od 1. rujna 2002. istu službu paralelno obavlja i u Župi Kersbach.

Umirovljen je 1. rujna 2008. godine iz zdravstvenih razloga, ali i tada preuzima službu pastoralnog suradnika u Župi Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće. Od ljeta 2019. godine svoje umirovljeničke dane živi u Svećeničkom domu u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje