Učiteljica Engleskog jezika Dijana Gašparac od 19. do 21. listopada profesionalno se usavršavala u Luksemburgu gdje je sudjelovala u kontaktnom seminaru pod nazivom Digital Game Based Learning.

Sudjelovanje joj je omogućila Agencija za mobilnost i programe EU, odnosno eTwinning na čiji se natječaj javila u kolovozu te s maksimalnim brojem bodova bila odabrana za mobilnost. Na seminaru je sudjelovalo 65 dionika iz 18 europskih država, a radni jezik je bio engleski.

Dijana Gašparac, učiteljica Engleskog jezika iz IV. OŠ Varaždin

Tema kontaktnog seminara su bile video igre i njihova primjena u edukativne svrhe u nastavi. Svijet videoigara postao je nova kultura. To je svijet naših učenika, a  kako  bi učitelji motivirali učenike za učenje sadržaja trebaju poznavati njihove interese.

Učiteljica Gašparac na seminaru je zajedno s partnerima iz Portugala, Poljske, Slovenije, Hrvatske i Grčke osmislila novi eTwinning project pod nazivom “The League of Treasure”.

– Projekt ima bazu video igru s avatarom kao glavnim likom koji rješava brojne zadatke koji mu omogućavaju upoznavanje kulturnih, geografskih, kulinarskih obilježja Portugala, Poljske, Grčke, Slovenije i Hrvatske. Nakon svake uspješno osvojene razine igre  avatar dobiva dio šifre za otključavanje tajne stranice s blagom – navode u IV. OŠ Varaždin.

U projekt će biti uključeni učenici 7. i 8. razreda IV. OŠ Varaždin škole od listopada 2018.  do svibnja 2019. godine. Radom na projektu učenici će razvijati  jezične vještine Engleskog jezika, poboljšati će digitalne kompetencije izrađujući prezentacije, naučit će  koristiti nove web alate i aplikacije, a saznat će mnoštvo informacija o drugim europskim državama, razvijat će građanske kompetencije, razvijati vještine rada u timu, razvijati odgovornost za svoj rad, kreativnost, moći će samovrednovati svoje kompetencije te vidjeti kako vršnjaci u Europi uče i kakve kompetencije posjeduju.

 

Komentari

Komentara