Povežite se s nama

U fokusu

Udruga Mladi za Marof (MZM) danas od 18 sati otvara svoj novi prostor Centra za neformalno učenje u Staroj školi

Objavljeno:

- dana

U NOVOM MAROFU

Danas se u Novom Marofu otvara Centar za neformalno učenje u novim prostorijama udruge Mladi za Marof (MZM), na adresi Zagorska 31 (Stara škola, 1.kat). Program počinje u 18 sati izložbom ilustracija: Lanchy Bananchy (Udruga mladih Alternativa).

U 18:30 sati slijedi prezentacija učenika Srednje škole Novi Marof s Erasmus plus projekta održanog u Srbiji i Mađarskoj pod nazivom «Do something for yourself and society». U 19:00 sati je službeno otvorenje centra i potom slijedi druženje uz domjenak.

Već slijedećeg dana, u subotu, 3. prosinca, od 16 sati u centru će zainteresirani moći sudjelovati u društvenim i video igrama (Catan, Wormsi itd.)

Centar za neformalno učenje pokrenut je kako bi se mladima i ostalim građanima Novog Marofa, osiguralo mjesto na kojem će sticati nova znanja te unaprijediti svoje vještine i kompetencije važne za osobni razvoj, poručuju iz udruge MZM.

Druženje i učenje

“Kako bi Centar što kvalitetnije djelovao, nastavljamo s povezivanjem organizacija civilnog društva, javnih ustanova i ostalih zainteresiranih partnera s područja Grada sa ciljem kreiranja bogatijeg programa. U Centru će se provoditi kreativne radionice, prezentacije, debate, tečajevi, seminari i sl., a sve će biti najavljeno kroz mjesečni program događanja”, stoji u priopćenju udruge Mladi za Marof. Udruga djeluje 11 godina te je provela brojne lokalne i međunarodne projekte, od kojih su neki poput “Šic na bic” postali tradicionalni.

Novim projektom Centra za neformalno učenje članovi udruge žele svoja stečena znanja podijeliti sa svojim sugrađanima.

Centar će u određenim terminima služiti i kao prostor za neformalno druženje mladih. Zavisno od interesa građana i dostupnih sredstava dodatno će se opremati i program će se proširivati. Pozivaju sve da im se slobodno obrate s prijedlozima za moguću suradnju na aktivnostima u novom prostoru ili na nekoj drugoj lokaciji.
 

 

 

 

Izvor:
Foto:

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje