Obilježavanjem 27. veljače – Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, odnosno Dana ružičastih majica, Udruga Zora poziva na uključivanje u kampanju „Šalji dalje“ na Facebooku.

Članovi udruge kreirali su virtualni Facebook okvir za profilne fotografije te pozivaju sve da zajedno s mnogim poznatim ličnostima diljem Hrvatske stave virtualni okvir na svoju profilnu fotografiju kako bi se širila poruka i osnažila kampanja protiv vršnjačkog nasilja.

Upute kako podržati kampanju i staviti virtualni okvir na svoju profilnu fotografiju nalaze se na Facebook stranici Udruge Zora.

Ideja o obilježavanju Dana ružičastih majica je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi.

Inicijativom školskih kolega na konstruktivan je i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, te je taj čin posvećen podršci liječenju teško bolesne majke.

Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, a zatim i međunarodno prepoznate obljetnice.

U sklopu projekta „Šalji dalje“ bit će organiziran čitav spektar različitih aktivnosti s ciljem smanjenja vršnjačkog i ostalih oblika nasilja za trajnu dobrobit mladih i lokalnu zajednicu.

Mladi će imati priliku sudjelovati na mnogim aktivnostima kao što su radionice samoobrane i radionice Forum teatra, na kojima će osmisliti predstave i prikazivati ih u školama, a kroz koje će nastojati uključiti publiku u rješavanje raznih problema vršnjačkog nasilja.

Također, moći će sudjelovati i na javnim akcijama koje će sami osmišljavati uz mentorstvo Udruge Zora, na kojima će javnost educirati o tome što je vršnjačko nasilje i što učiniti kada se susretnu s njime.

Stoga se pozivaju svi da prate Facebook stranicu udruge Zora gdje će se uskoro moći saznati kako se može uključiti.

Projekt provodi Udruga Zora u partnerstvu s Centrom za kulturu Čakovec.

Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari

Komentara