Povežite se s nama

U fokusu

UGP Varaždin: Tražimo smanjenje i ukidanje nameta, gradovi i općine mogu se razvijati bez da budu teret

Objavljeno:

- dana

Nakon “Velikog krika poduzetnika” u Zagrebu, gdje se među više od 5000 ljudi našlo i dosta poznatih poduzetnika varaždinskog kraja, Udruga Glas poduzetnika nastavlja s regionalnim aktivnostima.

Potpuno ukidanje poreza na potrošnju, ukidanje ili barem smanjenje komunalne naknade i prireza, osnivanje/povećanje bespovratnih potpora za poduzetnike, obrtnike i OPG-ove, samo su neki od zahtjeva koje je UGP Varaždin nedavno uputio gradonačelnicima, načelnicima i županu.

– Imamo u Hrvatskoj gradove i općine koji su ukinuli namete ili su minimalni. To znači da se može ne samo egzistirati nego i razvijati, a bez da teret na leđima nose poduzetnici, ali i radnici u privatnom sektoru. Cilj je da Varaždinska županija postane free zona poreza na potrošnju do kraja godine i da maksimalno smanjimo sve namete, a s ciljem razvoja gospodarstva, očuvanja radnih mjesta i plaća radnicima – rekao je Darko Molnar, koordinator UGP-a regionalnog ureda Varaždin.

Dodaje kako su do sad obavljeni razgovori u uredu župana, kao i s gradonačelnikom Ludbrega Bilićem, gradonačelnikom Novog Marofa Jenkačem te Igorom Kosom, načelnikom Beretinca.

– Jučer smo u Novom Marofu s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem dogovorili mjere pomoći poduzetnicima kroz Javni poziv grada Novog Marofa, ali i pomoći svim poduzetnicima kroz ukidanje komunalne naknade i oslobođenja najma gradskih površina – rekao je Molnar.

Kaže da je posebno konstruktivan sastanak održan prije nekoliko dana u Beretincu. Neke od mjera i smjerova pomoći u ingerenciji Općine su: smanjenje prireza, oslobađanje poduzetnika od komunalne naknade (prema kriterijima), ukidanje poreza na potrošnju te najma prostora. -Načelnik Kos rekao je da će se neke od dogovorenih mjera naći već ovog mjeseca na sjednici Općinskog vijeća. Drago mi je da je pokrenut dijalog s gradonačelnicima i načelnicima. Uvjeren sam da bi se svi trebali okaniti politikanstva i posvetiti konkretnim stvarima. Očekujem da će se stoga svi gradonačelnici i načelnici iz Varaždinske županije odazvati našim zahtjevima – rekao je Darko Molnar koordinator regionalnog ureda Varaždin udruge Glas poduzetnika.

U fokusu

FOTO/VIDEO Davor Patafta poručio građanima da izađu na izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta glasao je jutros oko 8 sati.

– Evo rano sam danas došao na biralište jer se mi poduzetni i inače rano dižemo za razliku od lijenih političara – rekao je Patafta.

Ističe da je vrijeme da Varaždin postane bolji grad.

– Varaždin treba sposobno vodstvo koje zna kako naprijed, treba vodstvo koje razumije potrebe građana. Zato pozivam sve Varaždinke i Varaždince, izađite na izbore i birajte bolji život svakog čovjeka, za svaku obitelj, birajte razvoj i sigurnost. Izađite u što većem broju jer što nas više izađe na izbore toliko ćemo više imati bolji grad i županiju – rekao je Patafta.

Nastavite čitati

U fokusu

Lokalni izbori: Varaždinska županija u top tri po izlaznosti, glasalo 17,14 % građana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jutros od 7 sati otvorena su birališta u Hrvatskoj. Glasuje se pod strogim epidemiološkim uvjetima.

U 11:30 Državno izborno povjerenstvo objavio je rezultate izlaznosti. Podjednaka je kao i prije četiri godine, točnije – izlaznost je samo pola posto manja nego u prošlim izborima prije četiri godine.

Najveći odaziv je u Ličko-senjskoj županiji sa 20,67 %, Dubrovačko-neretvanskoj sa 18.95 % i Varaždinskoj županiji sa 17,15 % (2017. godine izlaznost u Varaždinskoj županiji do 11:30 iznosila je 18.23 %). Najmanji odaziv ima Međimurska županija sa 13,52 %.

Glasuje se do 19 sati, a sljedeći rezultati izlaznosti objavit će se u 17 sati.

Dodajmo da je u gradu Ivancu izlaznost 16,69 %, Ludbregu 16,19 %, Varaždinskim Toplicama 18,87 %, Lepoglavi 18,74 % i Novom Marofu 15,18 %. U Gradu Varaždinu je 15,20 %.

Od općina, najveća je izlaznost u Petrijancu – 23,11 %, Klenovniku – 23.2 % i Svetom Iliji – 22,75 %, a najmanja izlaznost u Gornjem Knegincu – 15.09 %.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!