Povežite se s nama

Međimurje

Uspješni i vrijedni, pa dobili “Vrančića”

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Mladi informatičari Strahoninca (MIS) dobitnici su državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2015. godinu za izniman doprinos razvoju tehničkog odgoja i obrazovanja građana u Hrvatskoj, osobito mladih.

Udruga je osnovana 2004. godine s ciljem informatičkog obrazovanja djece i mladih, a ciljeve ostvaruje organiziranjem, razvijanjem i provođenjem programa u području informatike i računarstva, poglavito programa usmjerenih na razvoj analitičko-logičkog razmišljanja, poticanjem djece na učenje programiranja te organizacijom sudjelovanja na informatičkim natjecanjima. Samo u 2015. godini programe MIS-a pohađalo je više od 100 polaznika.

U Međimurskoj županiji provodi se projekt “Želim biti programer”

Članovi MIS-a dosad su postigli vrhunske rezultate na raznim informatičkim natjecanjima, što ih svrstava među najuspješnije informatičke udruge u Hrvatskoj. Udruga je razvila i uspješan model suradnje s Hrvatskim savezom informatičara, Zajednicom tehničke kulture Međimurske županije, osnovnim i srednjim školama, Tehničko-inovacijskim centrom Međimurje te Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina. Inače, sektor informatike i programiranja jedan je od onih koji u posljednjih pet godina ostvaruje rast izvoza u Hrvatskoj od čak 78 % i čije su plaće znatno iznad hrvatskog prosjeka. Kako je potražnja za tom strukom daleko veća od ponude, u Međimurskoj županiji prepoznata je važnost ulaganja u to područje, pa se provodi i projekt “Želim biti programer”, koji je sufinanciran od strane Međimurske županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Božićni koncert Marka Tolje 16. prosinca u Prelogu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Božićni koncert u Prelogu ove će godine održati popularni Marko Tolja.

Marko Tolja jedan je od naših najboljih vokala i dobitnik brojnih glazbenih nagrada. Uz prepoznatljivi autorski pop repertoar, strastveni je zaljubljenik u swing glazbu. Program će biti ispunjen popularnim božićnim pjesmama, ali i njegovim uspješnicama.

Koncert će biti održan u četvrtak, 16. prosinca, s početkom u 19 sati. Ulaz je moguć samo uz ulaznicu, koja se može nabaviti svakog dana, od petka, 10. prosinca, u Upravi Grada Preloga, od 7 do 16 sati.

Koncert će biti održan sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te će posjet koncertu biti moguć samo sa EU digitalnom COVID potvrdom uz obvezno korištenje medicinske maske ili maske za lice.

Nastavite čitati

Međimurje

U Murskom Središću djeca se družila sa svetim Nikolom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Murskom Središću sveti Nikola svake godine posjeti djecu u vrtićima na području grada, no ove ih je godine dočekao u prostorima Centra za kulturu „Rudar“.

U zabavljanju vrtićara pomogli su mu glumci Dječjeg gradskog kazališta Čakovec svojom kazališnom predstavom za djecu „Pobuna igračaka“.

Interaktivna predstava razveselila je mališane, a nakon predstave ih je sveti Nikola darivao slatkišima i fotografirao se s njima.

– Budući da su jaslička djeca premala za odlazak u CZK, gradonačelnik Dražen Srpak odveo je svetog Nikolu k njima kako nitno ne bi bio uskraćen za darove ovog zaštitnika djece te je tako nastavljena tradicija darivanja najmlađih – poručili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje