Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinci, pokažite veliko srce i dođite na humanitarni koncert za 19-godišnjeg Lea Marinovića

Objavljeno:

- dana

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina i VaLMod centar, logopedija iz Varaždina, organiziraju 7. prosinca ove godine u 19:30 sati u koncertnoj dvorani HNK Varaždin humanitarni koncert pod nazivom „Pruži mi ruku“.

Koncert je namijenjen prikupljanju financijskih sredstava za nastavak liječenja 19-godišnjeg mladića Lea Marinovića koji je prije četiri godine prilikom pada s trećeg kata srednje škole u Splitu, zadobio teške fizičke i mentalne povrede, odvezen u Splitsku bolnicu u potpunoj komi s pesimističnim liječničkim prognozama za bilo kakvo ozdravljenje.

Ovaj mladić liječenje je u svibnju 2015. godine nastavio u varaždinskom VaLMod centru,  te sve do danas traje njegova intenzivna rehabilitacija. Leo je danas mobilan, svaki dan šeće i po nekoliko kilometara, sve više osjeća i razumije svakodnevne situacije na koje reagira glasanjem i neverbalnim ponašanjem, dok je govor u fazi foniranja.

Ohrabrujuća je činjenica da Leo može mimikom usana ‘otpjevati’ (bez glasa) pjesme dragog mu pjevača Mate Miše Kovača, neke pjesme koje je znao i prije, ali i današnje hitove.

Na koncertu nastupaju Ana Rucner, Vlado Kalember, Ženska klapa Lucerna, Klapa Varaždin, Rossela i Grupa Rock Feleri.

Cijena ulaznice je 50 kuna i mogu se nabaviti od srijede 21. studenog na blagajni HNK svakim radnim danom od 10 do 12 sati i od 18 do 19:30 sati, a subotom od 10 do 12 sati.

Prije koncerta će se prodavati prigodne majice proizašle iz Anđelinjaka Željka Prsteca i oslikane  njegovom umjetničkom rukom, a prilog od prodaje je namijenjen također ovoj humanitarnoj akciji.

Život i društvo

Bivši gradonačelnik Varaždina postao predsjednik Uprave JANAF-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nadzorni odbor JANAF-a d.d. donio je 21. listopada odluku o imenovanju mr.sc. Stjepana Adanića za predsjednika Uprave toga Društva na mandat od četiri godine, a temeljem provedenog javnog natječaja.

HDZ-ovac Stjepan Adanić bio je gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. godine.

– Uvjeren sam da smo započeli novo razdoblje za JANAF u kojem ćemo diverzificirati poslovanje prema zelenoj ekonomiji i niskougljičnoj energetskoj tranziciji, osigurati dugoročnu održivost, dokazati nultu stopu toleranciju na korupciju te potvrditi našu ključnu stratešku ulogu u energetskoj opstojnosti Republike Hrvatske – izjavio je predsjednik Uprave Stjepan Adanić povodom imenovanja poručivši kako će zajednički sa članom Uprave Vladislavom Veselicom nastaviti s radom na rastu i razvoju kompanije na dobrobit svih zaposlenika i vlasnika kompanije.

O Stjepanu Adaniću

Mr.sc. Stjepan Adanić rođen je 1959. u Loboru. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 1983. godine, a na istom je fakultetu završio postdiplomski studij 2012. godine.

Hrvatski je branitelj i ima čin brigadnog generala Hrvatske vojske.

Istaknuo se kao ratni gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. i predsjednik Kriznog štaba 1991., kad je ostvarena jedna od prvih hrvatskih ratnih pobjeda i predaja 32. korpusa JNA. Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman imenovao ga je 1991. pomoćnikom ministra obrane i pročelnikom Vojnog kabineta predsjednika RH. Bio je glavni pregovarač o odlasku JNA iz Zagreba i Republike Hrvatske, a kasnije i glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika, kad je sudjelovao u oslobađanju 2.500 ljudi iz srbijanskih koncentracijskih logora. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelj i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. U JANAF-u d.d. je od 1998. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Koronavirus: Međimurje broji 86 novozaraženih, hospitalizirana su 23 pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, od čega je evidentiran 81 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,6% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljeno je 5 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 35 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 373. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 72 637 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana je 1 osoba, otpuštene su 2 osobe, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje