Povežite se s nama

Moda i ljepota

Varaždinska Coco Chanel

Objavljeno:

- dana

POZNATE VARAŽDINKE KOD VIZAŽISTICE MIRELE MAGDIĆ FOTAK

Šešir, ruž, biserne ogrlice… To je bio stil Coco Chanel, buntovnice, okorjele feministice i prave revolucionarke modne scene prošlog stoljeća.

Ona je oslobodila žensko tijelo od teške i slojevite odjeće, stvorila elegantne ženske kostime, mala crna haljina postala je njezin zaštitni znak, a prva je u modnom svijetu lansirala ženske hlače i tako stvorila sliku elegantne i samosvjesne žene.

Važne obrve

Upravo je jedna od najvećih modnih ikona 20. stoljeća poslužila kao inspiracija za ovotjedni make up Ane Kraš Šoštarić, varaždinske modne dizajnerice koja svojim porculanskim, blijedim tenom i tamnom kosom te frizurom podsjeća na veliku Coco, a svojim stylingom i kreacijama nerijetko oživljava duh romantičnih, revolucionarnih, buntovnih prošlih, i modernih vremena. Ana voli šminku i eksperimentirati, ali sve ovisi o raspoloženju i vremenu.
 

Ana svojim porculanskim tenom podsjeća na veliku Coco 

– U zadnje dvije godine počela sam se jače šminkati, s naglaskom na oči. Puder koristim rijetko, eventualno korektor, a usne, moram priznati, vrlo rijetko šminkam. No zato si dam oduška na očima i u posljednje vrijeme igram se jakim bojama – otkrila je Ana.
 
Upravo su naglašene oči jedna od glavnih karakteristika šminkanja 20-ih godina prošlog stoljeća. To se najbolje postiže kombinacijom crnog i sivog sjenila, a da bi se oči još bolje naglasile, najbolje ih je obrubiti crnim tušem. Sve se finišira crnom maskarom, koju je najbolje nanijeti u nekoliko slojeva. Rumenilo je u ovom slučaju neutralno, a usne jarko crvene; samo je potrebno prije nanošenja crvenog ruža usne lagano obrubiti olovkom.
 
Kod ovog načina šminkanja važno je pozabaviti se i obrvama. Ana ima prirodno tamne i guste obrve, baš poput slavne Coco, koje je dovoljno samo “počešljati” i to na dva načina: na “špic” ili u polukrug, kao što smo napravili u Aninom slučaju. Uz romantičnu trakicu u kosi i bisere, čime je upotpunjen cjelokupni styling, Ana je postala baš poput velike buntovnice i okorjele feministice koja je ostavila neizbrisiv trag u modnom svijetu i obilježila modnu scenu 20. stoljeća.

Savjet plus

Ako imate tamne, guste obrve, iskoristite njihovu prednost i poigrajte se njima: možete ih složiti “u špic” ili u polukrug. 

 

Izvor:
Foto: Oliver Knolmajer

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje