Povežite se s nama

Sport

Varaždinski nogometaš koji je igrao na Islandu: Kroz kombinatoriku i brzi protok lopte slomiti Islanđane

Objavljeno:

- dana

Luka Jagačić

Hrvatska nogometna reprezentacija danas na Islandu igra kvalifikacijsku utakmicu skupine za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine. 

Hrvatska vrsta na otoku vatre i leda traži pobjedu protiv prvog pratitelja na tablici, koji ima tri boda manje od naše vrste.  Islandski nogomet dobro poznaje jedan Varaždinac koji je tri godine proveo na Islandu. Riječ je o Luki Jagačiću, 26-godišnjem igraču NK Varaždina. 

– Tri prekrasne tri godine sam proveo na Islandu. Zauvijek ću ih pamtiti jer sam sazrio kao igrač, ali i kao čovjek. Upoznao sam drugačiji viziju nogometa, drugačiju kulturu i sretan sam zbog toga – rekao je Luka Jagačić koji je od 2013. do 2016. godine branio boje Selfossa.  Najbolja sezona bila mu je 2014. godine kada je najbolji strijelac kluba, a proglašen je i najboljim igračem. 

U te tri dogodine dobro je upoznao nogometni način razmišljanja Islanđana, no Luka je uvjeren u pobjedu Vatrenih. 

– Vjerujem da je izbornik Čačić dobro pripremio ekipu i vjerujem u pobjedu. Najopasniji islandski igrač je Sigurdsson, koji već dugo igra  standardno u Premier ligi, no posebno valja pripaziti na prekidima, jer su tu najopasniji. Bekovi bacaju svaki aut u 16 metara, vrlo su agresivni u prekidima s poludistance i na kornerima te treba izbjegavati raditi faulove u toj zoni. Mislim da kroz kombinatoriku, brzi protok lopte i veliku individualnu kvalitetu sigurno ih možemo probiti i pobijediti – zaključio je Jagačić. 

Izvor:
Foto: arhiva

Sport

Trkači Atletskog kluba Varaždin u velikom broju na Zagrebačkom maratonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zagrabu je u subotu, 1. listopada održan jubilarni 30. Zagrebački maraton, a nastupilo je oko 50 članova Atletskog kluba Varaždin.

U utrci maratona pobijedio je Jean Baptiste Simuneka u vremenu 2:19:07 ispred Brune Erenta (AK Agram) – 2:33:13 i njegovog klupskog kolege Petra Bratulića – 2:36:29.

Najbolji varaždinski trkač već standardno je bio Andrej Hladnik koji je istrčao odličnu utrku i s vremenom 2:40:06 osvojio 6. mjesto u generalnom poretku. Odličnom utrkom Andreju su se priključili Marko Martinčić na 12. mjestu sa 2:52:00 i Tomislav Vertuš na 14. mjestu sa 2:53:42.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je mlada članica AK Agram Viva Kovač u vremenu 2:51:23. Od varaždinskih “puca” najbolja je bila Alenka Horvat koja je opet istrčala vrlo dobar maraton i s vremenom 3:29:52 osvojila 13. mjesto u poretku za PH. Njoj se odličnom utrkom i istrčanim prvim maratonom u životu pridružila Tihana Drumev koja je osvojila 17. mjesto istrčavši maraton za 3:35.

U konkurenciji za ekipno Prvenstvo Hrvatske kod seniora naslov ekipnog prvaka Hrvatske osvojio je AK Agram u ukupnom vremenu 7:53:33 u sastavu Erent, Bratulić i Svalina. Hladnik, Martinčić i Vertuš s ukupnim vremenom 8:25:47 osvojili su odlično 2. mjesto. Treće mjesto pripalo MK Marjan (8:51:18) u sastavu Vujević, Perić i Gale.

Od ostalih svakako još treba posebno istaknuti i Simonu Jambrošić koja je također istrčala vrlo dobru utrku na 10 km u vremenu 38:37 i osvojila odlično 4. mjesto. Također su odlične utrke istrčali Karmelo Mrvica na 8. mjestu sa 35:58 i Stjepan Petrović na 17. mjestu sa 38:35.

Nastavite čitati

Sport

Kovačević prije gostovanja kod Hajduka: Idemo na Poljud uživati u nogometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Ne bih imao ništa protiv da ovaj put završi obrnuto. Da oni napadaju, imaju prilike, a mi zabijamo – nasmijao se Mario Kovačević, trener Varaždina kojeg čeka teško gostovanje protiv Hajduka.

Utakmica se igra u subotu, 8. listopada, u 19:05.

Naime, u 3. kolu varaždinski nogometaši imali su više od igre, redali prilike, ali dva trenutka genijalnosti Marka Livaje su odlučila susret.

– Ma to je velemajstor. Ne možeš igrati flastera na Livaji, to je nemoguće. Moramo spriječiti protok lopte prema njemu jer u kaznenom prostoru on je ubojica – dodao je Kovačević koji protiv Splićana neće moći računati na nekoliko igrača.

Još uvijek su ozlijeđeni Ba, Pellumbi, Urata i Perić, a kartonirani su Herrera i njihov najbolji igrač u dosadašnjem dijelu prvenstva Teklić.

– Ma naravno da će nam Tekla nedostajati, ali tako je bilo i kad smo ostali bez Postonjskog. Mislili smo da ćemo ga teško nadomjestiti, no uspjeli smo. Imamo širok kadar i igrač koji će igrati na Teklićevoj poziciji će sigurno dati maksimum i pokušati ga dostojno zamijeniti – dodao je Kovačević.

Njegova ekipa nalazi se u komfornoj situaciji nakon 11 kola. Drže 5. mjesto s osvojenih 16 bodova.

– Idemo na Poljud uživati u nogometu. Još kao igraču pravi mi je gušt bio igrati tamo utakmice. Fantastična navijačka kulisa – naglasio je Kovačević.

U susretu prije mjesec i pol Varaždin je visoko pritiskao Hajduk i stvarao im prilike.

– Bio bih najsretniji kad bi protiv svake ekipe igrali visoki presing i kad bi lopta bila pretežno u našem posjedu, no Hajduk je vrlo kvalitetna ekipa – zaključio je Kovačević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje