Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinski policajci u akciji “Poštujte naše znakove”, glavna atrakcija pijane naočale

Objavljeno:

- dana

PU varaždinska

Policijska uprava varaždinska je u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, koju organizira Ministarstvo unutarnjih poslova u cilju zaštite djece prvoškolaca u prometu, u prethodnom razdoblju posjetila je i održala predavanja za ukupno 1680 prvoškolaca u svim osnovnim školama Varaždinske županije.

Na djeci prihvatljiv i zabavan način ista su od strane policijskih službenika upoznata sa najosnovnijim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Djeci je demonstrirano kako se sigurno kretati nogostupom i pješačkim stazama, kolnikom na mjestima gdje nema pješačkih površina, te načinima sigurnog prelaska preko ceste, značenju svjetala na semaforu i važnosti prevoženja u sigurnosnim sjedalicama, kao i važnost i obaveza korištenja sigurnosnog pojasa u motornim vozilima.

Također je djeci posebno zabavno bilo kada su se okušala u kretanju korištenjem tzv. „pijanih naočala“. Osim toga djeca su upoznata i sa policijskim lisicama i drugom opremom.

Na kraju predavanja, djeca su darivana reflektirajućim kišnim kabanicama nabavljenim sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH.

Izvor:
Foto: PU varaždinska

Život i društvo

Na policama dućana uskoro će se prodavati pileće i pureće meso s oznakom “Dokazana kvaliteta”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon uspješno provedenog postupka koji uključuje stručnu provjeru Specifikacije proizvoda, postupak nacionalnog prigovora te postupak notifikacije na EU razini, Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 3. listopada, donijelo Rješenje o priznavanju oznake „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi.

Potvrda je to potrošaču da kupuje pileće i pureće meso domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje. Četvrti Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, za sektor proizvodnje mesa peradi, podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – „Dokazana kvaliteta“ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima.

Prvi sektor koji je prepoznao prednost ovog sustava je sektor proizvodnje voća te se od rujna prošle godine mogu kupiti jabuke označene ovim znakom, a od nedavno i kruške. Zatim je uslijedio zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za konzumna jaja te naposlijetku i zahtjev iz sektora proizvodnje povrća.

Kako je početkom prošlog tjedna priznata i četvrta oznaka „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi, potrošači će uskoro na tržištu moći birati pileće i pureće meso sa znakom „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje