Povežite se s nama

Međimurje

Urnebesni – “Vatrogasni fašnik“

Objavljeno:

- dana

DVD PODBREST

Dobrovoljno vatrogasno društvo Podbrest poziva sve ljude željne dobre zabave na urnebesnu fašničku zabavu koja će biti održana u subotu, 25. veljače, u novom Domu kulture s početkom u 19 sati.

Riječ je o tradicionalnoj priredbi koju je 60-ak članova spomenutoga DVD-a obnovilo prije pet godina. Kako doznajemo od Igora Horvatića, predsjednika DVD-a, maskenbal će biti posebno zanimljiv za najmlađe vatrogasce i očekuje se dolazak gostiju iz okolnih naselja. Za veselu atmosferu pobrinut će se maskirani konobari i konobarice te živa glazba. Osim biranja najljepše dječje maske i plesa srca namijenjenog odrasloj populaciji, organizatori i ove godine najavljuju bogatu tombolu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Orehovica: Općina će tijekom veljače objaviti poziv za sufinanciranje programa udruga civilnog društva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Orehovica je utvrdila godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u 2021. godine iz općinskoga Proračuna.

Općina će putem Jedinstvenog upravnog odjela raspisati javni poziv korisnicima proračuna na području Općine Orehovica za dostavu prijava za financiranje programa i projekata namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u 2021. godini. Javni poziv će biti objavljen tijekom veljače, a ukupna vrijednost natječaja je 100.000 kuna. Okvirni broj planiranih ugovora je 12, a raspon sufinanciranja je od 1000 do 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Međimurje

U Prelogu i Kotoribi preventivne aktivnosti Mobilnoga preventivnog centra policije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sredinom i krajem siječnja ove godine kontakt policajci iz Policijske postaje Prelog uz Mobilni preventivni centar policije proveli su preventivne aktivnosti iz akcija “Zajedno” i “Zajedno do veće sigurnosti”.

Potkraj 2014. MUP je započeo s provođenjem preventivne akcije “Zajedno”, s ciljem sprječavanja trgovanja ljudima, koje je jedan od gorućih problema današnjice i neprocjenjiva povreda ljudskih prava. Preventivni projekt Policijske uprave međimurske “Zajedno do veće sigurnosti” usmjeren je na podizanje razine sigurnosti u lokalnoj zajednici informiranjem građana o zaštitnim mjerama koje mogu samostalno poduzeti, poticanje i angažiranje društvene zajednice u prevenciji kažnjivih ponašanja te podizanje subjektivnog osjećaja sigurnosti svih žitelja Međimurske županije.

Preloški kontakt policajci uz podršku gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka i načelnika Općine Kotoriba Ljubomira Grgeca uspostavili su informativne punktove u Prelogu i Kotoribi. Tijekom održavanja spomenutih preventivnih aktivnosti zainteresiranim građanima predstavljene su aktivnosti iz akcija “Zajedno” i “Zajedno do veće sigurnosti”.

Kontakt policajci stanovnike Kotoribe i Preloga upoznali su s mnogobrojnim samozaštitnim mjerama koje građani mogu sami poduzeti, a sve u cilju prevencije krađa i teških krađa. U suradnji sa zaposlenicima Grada Preloga i Općine Kotoriba, građanima su podijeljeni prigodni edukativno-informativni materijali (brošure i letci).

Društveni pomagači

Kontakt policajci iz Policijske postaje Prelog također su u utorak, 26. siječnja, uz striktno poštivanje epidemioloških mjera posjetili mališane iz dječjeg vrtića u Kotoribi. Razdragana djeca na otvorenom prostoru ispred svoga vrtića upoznala su se s načinom rada policije te im je pritom predstavljeno specijalizirano kombi vozilo: tzv. Mobilni preventivni centar policije.

– Provođenjem ovakvih preventivnih aktivnosti nastoji se da najmlađi članovi društvene zajednice već od svoje najranije dobi prihvate policajce kao svoje prijatelje i pomagače. Tijekom spomenutih aktivnosti svakom mališanu poklonjena je reflektirajuća trakica koje su osigurane sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije – kažu iz PUM-a.

Nastavite čitati