Povežite se s nama

Međimurje

Veliki izbor vjenčanih prstena Zlatarne Beriša

Objavljeno:

- dana

ZLATARNA BERIŠA – MATILDA I ALBERT

Bez vjenčanih prstena ne može proći nijedno vjenčanje, a pravo mjesto gdje ćete pronaći veliki izbor je Zlatarna Beriša – Matilda i Albert.

U ovoj obitelji tradicija izrade nakita od zlata i srebra traje generacijama, a umijeće izrade nakita prenosi se s koljena na koljeno. Stoga je i poseban dio njihove ponude upravo velik izbor vjenčanih prstena.

Za svačiji ukus

Iz bogate ponude Zlatarne Beriša – Matilda i Albert valja istaknuti kolekciju vjenčanih prstena London izrađenu od žutog zlata. Skladne tradicionalne linije s pokojim dragim kamenom plijene svojom kraljevskom jednostavnošću. Kolekcija Madrid, vjenčani prsteni izrađeni od crvenog zlata, odišu vatrenošću i zavodljivošću, dok bijelo zlato od kojih su izrađeni vjenčani prsteni kolekcije Salzburg osvajaju jednostavnošću i finoćom. Ono što je posebnost Zlatarne Beriša – Matilda i Albert je mogućnost da sami osmislite svoje vjenčane prstene koje će vam ovi majstori zlata na temelju obiteljske tradicije s dugogodišnjim iskustvom i izraditi.  Uz vjenčanje prstene, u ponudi Zlatarne Beriša Matilda i Albert je i veliki izbor atraktivnih naušnica, broševa, ogrlica i satova renomiranih svjetskih proizvođača, a zastupnici su bisernog nakita Majorica za Varaždinsku županiju. Svoju ponudu Zlatarna Beriša – Matilda i Albert predstavila je na Danima vjenčanja proteklog vikenda u restoranu Fontana Crnković, a predstavit će i ovog vikenda u Graberju. Svakako ih posjetite jer u tijeku je akcija za mladence i možete ostvariti popust.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju četvrte listopadske subote 90 novozaraženih COVID-om, u bolnici 28 pacijenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 288 uzoraka, od čega je evidentirano 89 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 30,9% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 449. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 72.922 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 28 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpuštene su 2 osobe, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Putopisno-književna večer: Milan Majerović-Stilinović u Križovcu predstavio svoju prvu knjigu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za posjetitelje "Med dvemi vodami"

U Centru za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu prošlog je tjedna održana putopisno-književna večer na kojoj je Milan Majerović-Stilinović predstavio svoju prvu knjigu „Što sam naučio na planini“.

Majerović-Stilinović je novinar, reporter, urednik i voditelj, savjetnik za komunikacije i odnose s javnošću te autor Facebook bloga „Što sam naučio na planini“ koji je postao osnova za predstavljenu knjigu.

Probranu publiku, većinom članove međimurskih planinarskih društava, pisanom riječi knjige tijekom večeri vodilo je nekoliko moderatora: tu su bili Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove „Međimurska priroda“ koja je bila domaćin i organizator večeri, te Roberta Radović, novinarka i predsjednica Planinarskog kluba „Extrem“ Čakovec.

Na „vrući“ stolac pitanja za milijun ne kuna, već planinarskih emocija, sjećanja, događaja i impresija, sjela je i Sonja Vršić, predsjednica Planinarskog društva „Bundek“ iz Murskog Središća.

Posjetitelji večeri doznali su niz detalja Milanovih planinarskih impresija iskazanih na osobit, gotovo pjesnički način jer, kako on ističe, u brdima „isključuje svoj mikrofon i sluša orkestar planina“.

Kulturna zbivanja u Centru „Med dvemi vodami“ nastavljaju se i početkom studenoga. Ponovo stiže nakladnik Libricon, ovog puta predstavljajući knjigu „Alpinist“ s autorskim potpisom Borislava Aleraja.

Putopisno-književna večer zakazana je za srijedu, 3. studenoga, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje