Povežite se s nama

Međimurje

Velikih srca ne nedostaje

Objavljeno:

- dana

PREPOZNALI IH

Kao jedna od posljednjih aktivnosti u tekućoj kalendarskoj godini, uz već tradicionalni – 17. po redu  – Sajam dobrote, u okviru posljednjeg dana prvog polugodišta u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec održana je svečanost dodjele županijske nagrade za volontiranje u 2016. godini.

Prema pravilniku, ona se ove godine sastojala od novčane nagrade u iznosu 500 kuna za najboljeg volontera i 1.000 kuna za najbolju organizaciju volontiranja i diplome. Dobitnicima, koji su kandidirani putem javnog natječaja otvorenog do 15. prosinca, nagrade je uručio župan Međimurske županija Matija Posavec. Nagrada za volontiranje, koju Međimurska županija dodjeljuje 6. put, uručena je dobitnicima u sklopu osebujnog sajma koji organiziraju čakovečki gimnazijalci. Najvolonterkom Međimurja u 2016. godini proglašena je 30-ogodišnja Klaudija Kozol iz Lopatinca, kandidatkinja Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize, dok je za najorganizatora volontiranja proglašena Udruga “Pomoć neizlječivima”. Potonja je, podsjećamo, od 2015. godine partner u projektu “Volonteri u palijativnoj skrbi”, koji sufinancira EU iz europskih socijalnih fondova. Prilikom uručivanja nagrada, međimurski župan Matija Posavec je naglasio da je volonterstvo u Europskoj uniji nešto standardno.

– Kod nas još uvijek prevladava mistika oko toga, te smo u Međimurskoj županiji uspostavili nagradu kako bi javnost senzibilizirali za volonterizam. To je novi standard života. Imamo u Međimurju velika srca koja utkaju svoje vrijeme u širenje životnog optimizma – rekao je Posavec, dodavši da je riječ o vrijednosti koju volonteri svakodnevno pokazuju svojim požrtvovnim radom.

Novčane nagrade i priznanja je najvolonterima uručio župan Međimurske županije Matija Posavec

Inače, među nominiranima za ovogodišnju nagradu za volontiranje našao se i Centar za mlade Čakovec, CeZaM, čijim je predstavnicima uručena plaketa. Svečanost dodjele nagrada i priznanja je, baš poput spomenutoga šarenog izdanja Sajma dobrote, prošla u živom adventskom duhu. To ne čudi, jer je riječ o veselom događaju kojim gimnazijalci već niz godina prikupljaju novac u humanitarne svrhe i na poseban način obilježavaju zadnji dan nastave u prvom polugodištu. Tema ovogodišnjeg Sajma bile su poznate televizijske serije. Stoga su učionicama i hodnicima škole zablistala poznata lica s TV ekrana – od likova iz Igre prijestolja, Uvoda u anatomiju, Dva i pol muškarca, Mućki i Zvjezdanih staza pa sve do Spužva Boba. Učenici su na domišljat način spojili blagdanske motive s onima iz serija koje su predstavljali i ponudili razne ručno rađene proizvode na štandovima. Ponuda je bila široka – kolači, topli sendviči, domaći sokovi i likeri, ukrasi (svijeće, ukrasi za bor, čestitke), a moglo se posjetiti i frizerski i kozmetički salon ili se fotografirati ispred posebnih paravana.

Ispričnice najtraženije

Velik dio donacija prikupljen je aukcijom ispričnica, za koje se pokazalo da su vrlo tražena roba među gimnazijalcima, turnirom u gamingu i prodajom srećki za tombolu, na kojoj su se i ove godine dijelili raznoliki i neuobičajeni darovi. Prihod je ove godine namijenjen Županijskoj ligi protiv raka, Odjelu pedijatrije Županijske bonice Čakovec za kupnju gastroskopa i fondu “Prijatelj prijatelju”. Sajam je i ove godine privukao mnogo ljudi, ne samo učenike i profesore nego i roditelje, učenike drugih škola te bivše gimnazijalce, kojima se povratkom u ovu obrazovnu ustanovu uvijek bude lijepe uspomene.

17. izdanje Sajma dobrote bila je prigoda da se učenici dobro zabave, a prihod je ove godine namijenjen Županijskoj ligi protiv raka, Županijskoj bonici i fondu “Prijatelj prijatelju”

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog: podijeljene nove 22 naknade za novorođenu djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

Drugi puta ove godine, u četvrtak, 24. lipnja, Grad Prelog podijelio je naknade za novorođenu djecu. Naknade za prvo dijete roditelja podnositelja zahtjeva iznose 2000 kuna, za drugo dijete 2500 kuna, za treće dijete 3.000, za četvrto 4500, a za peto dijete roditelja podnositelja zahtjeva 5500 kuna.

Roditelji i dalje ostvaruju pravo i na poklon bon za novorođeno dijete u visini od 500 kuna. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek ovom je prilikom podijelio 22 naknade i to šest naknada za prvorođeno dijete, 11 za drugo dijete u obitelji, četiri naknade za treće dijete te jednu naknadu za četvrto dijete u obitelji. Ukupno je podijeljeno 55.000 kuna, uz 11.000 kuna kroz poklon bonove.

Nastavite čitati

Međimurje

Nedelišće: „Međimurje u pokretu” na Tratama uz prezentaciju sportova i zajedničko vježbanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Trate u Nedelišću u subotu, 26. lipnja, bit će održano prvo od pet velikih masovnih sportskih okupljanja pod nazivom „Međimurje u pokretu”.

Riječ je o svojevrsnom festivalu sporta na kojem će se u vremenu od 9 do 12 sati predstaviti sportski klubovi i udruge s područja Općine Nedelišće. Područje nogometnog igrališta bit će podijeljeno prema sportovima u sektore u kojima će biti održane demonstracije, a i sami posjetitelji imat će mogućnost okušati se u nekima od njih.

U 10.15 je predviđena kratka pauza tijekom koje će se posjetitelji moći priključiti zajedničkom vježbanju koje će predvoditi proslavljeni hrvatski olimpijac i najbolji hrvatski atletičar Branko Zorko, kao i sportaš iznenađenja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!