AFERA PIŠKORNICA

– Skupština Piškornice je dala otkaz direktoru Jozinoviću, podignute ja tužba za povrat novca, a revizija koja se provodi trebala bi biti gotova za 15 dana. 

Policija i revizija rade svoj posao, no kada će biti gotova istraga to ne znamo. Ali, raspetljat će se stvari, vidjet ćemo točno što se radilo – rekao je varaždinski župan Radimir Čačić. 

>>Skupština Piškornice smijenila direktora Mladena Jozinovića

Jozinoviću je Skupština dozvolila osnivanje tvrtke kćeri i dvije plaće

O aferi Piškornica i isplati bonusa od milijun kuna, koju si je bivši direktor Piškornice – regionalnog centra za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske Mladen Jozinović isplatio kao nagradu za pozivan financijski rezultat tvrtke kćeri, Piškornica – sanacijsko odlagalište raspravljalo se na Skupštini Varaždinske županije u utorak.

Vijećnici Živog zida zatražili su da se Piškornica uvrsti u dnevni red Skupštine, a vijećnik Mladen Dominko još je u sklopu aktualnog sata župana pitao zataškava li Varaždinska županija aferu Piškornica.

>>Dominko (Živi zid): Ako nitko neće kontrolirati prijevozničku tvrtku koju osniva Županija, to će biti Piškornica 2

Varaždinski župan je podsjetio kako je Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske počela poslovati 2009. godine. Tada je Jozinović predložio da se osnuje tvrtka kćer, Piškornica – sanacijsko odlagalište.

Onog trenutka kad sam ja postao županom Jozinović si je isplatio taj “milijunček”. I sve ostalo. Na brzinu. – rekao je Čačić

–  I Skupština Piškornice je to dozvolila. Zašto? Netko se pravio bedast. Četiri župana i jedan načelnik općine službeno su dozvolili Jozinoviću, direktoru tvrtke, da se osnuje tvrtka kćer, koja je imala Skupštinu u vidu Jozinovića. Skupština je dozvolila, to sve piše, da si uz plaću od 18.700 kuna, ugovori još 10.000 kuna plaće za posao direktora u tvrtki kćeri – rekao je Čačić koji je priznao da kod preuzimanja Varaždinske županije, nakon izbora, Piškornica im je bila zadnja briga jer imali su, kako je rekao, druge probleme. No, kad su pregledali papire i vidjeli veliku razliku u prihodima između dvije tvrtke, zatražili su uvid.

– Ja i župan Kolar tražili smo sazivanje Skupštine. Onda smo otkrili da, istog onog trenutka kad sam ja izabran za župana, Jozinović si je isplatio taj “milijunček”. I sve ostalo. Na brzinu. Doznali smo i to da se u dva navrata tražio nadzor nad tvrtkom kćeri: Prvi put je to zatražio župan Posavec, no nije prihvaćeno, a drugi put župan Kolar. Isto nije prihvaćeno. Od četiri župana, to su bili svi koji su tražili da se provede nazdor – rekao je Čačić i dodao da će nakon završene revizije, a potom i istraga točno znati što se radilo u Piškornici.

 

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Komentari

Komentara