Povežite se s nama

U fokusu

Čačić prozvao ministre: Sa svima smo sjeli, ali ne i s ministricom Divjak koja ne može bez Štromara

Objavljeno:

- dana

SVEČANA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

U varaždinskom HNK danas, na sam blagdan Male Gospe, održana je svečana sjednica Županijske skupštine u povodu Dana Varaždinske županije.

Stigao veleposlanik Indije, ali ne Štromar i Divjak

Na sjednici su bili brojni uzvanici: pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Dragan Jelić, potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba Ana Stavljenić Rukavina, pomoćnik ministra zdravstva dr. Denis Kovačić, saborski zastupnici Josip Križanić, Robert Podolnjak, Božica Makar i Milorad Batinić, izaslanik Vlade Anđelko Stričak, general Mladen Markač, državni tajnik u Ministarstvu obrane generala Zdravko Jakop, župan Međimurske županije Matija Posavec, pa i veleposlanik Indije Sandeep Kumar i savjetnici u veleposlanstvu Rusije.

No, na sjednici se nisu pojavila dva aktualna ministra iz Varaždinske županije: bivši župan, a sadašnji aktualni potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, što nije prošlo nezapaženo.

Od svih nama važnih ministarstava nismo uspjeli napraviti jedino sastanak s ministricom Divjak, rekao je Čačić

– Ove godine krećemo s projektom učenja informatike od prvog razreda. To je projekt koji zahtijeva pripremu i mi ćemo ga odraditi, čak i kad ovdje nema ministrice Divjak. Ministrica nije stigla doći. Kao i ministar Štromar. Prije godinu dana bio sam na proslavi Općine Vinica, a njega nije bilo, koji je tamo doma. Možda ni rezultati izbora nisu slučajni. Doma se uvijek mora stići, tko ne stigne kući, nema kuće. Od svih nama važnih ministarstava nismo uspjeli napraviti jedino sastanak s ministricom Divjak. Jer se ne može sastati bez ministra Štromara – rekao je Čačić koji se osvrnuo na aktualne projekte u Varaždinskoj županiji. 

Naveo je kako su u zadnjih 100 dana pokrenuti projekti u zdravstvu od 130 milijuna kuna, a slijedi još potpisivanje ugovora za spinalni centar u Varaždinskim Toplicama, projekt “težak” 108,5 milijuna kuna, a stiže još 12,8 milijuna kuna za domove zdravlja, liječnike opće medicine, za zdravstvenu zaštitu žena. Najvio je projekt uvođenja cjelodnevnog boravka u školama s popratnim sadržajima, trasu brze ceste i pruge od Čakovca i Varaždina preko Lepoglave do Zagreba,pomoć poljoprivrednicima kroz osiguranje za usjeve, ali i skoro potpisivanje projekta Aglomeracije Varaždin. 

Jučer protivnici, danas suradnici

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako je važno gledati u budućnost gdje vidi zajedništvo i suradnju na projektima važnim za sjever Hrvatske, a na zajedništvo je pozvao i Stričak.

– Kad na Dan Varaždinske županije pokrećete projekt poručujete da ova županijska vlast vodi brigu o kvaliteti života svojih sugrađana. Ja i župan bili smo na suprotnim političkim stranama, a sada smo suradnici i nadam se da nam dobro ide. Iako i jedan i drugi u nastupima malo žešći, mi otvaramo teme oko kojih se mogu okupiti svi naši sugrađani i sve političke opcije – poručio je Stričak.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Varaždinska županija

U fokusu

Ivan Čehok kaže da je gradilište u Trakošćanskoj i dalje otvoreno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, na temelju prijava koje je dobila.

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je rekao novinarima da gradilište danas ponovno otvoreno.

– Mi smo postupili prema onome što je inspekcija od nas tražila. Grad ima sve i glavne projekte i sve potrebne dokumente. Mi inače imamo i glavne projekte i za stvari koje ne trebamo imati. Ovdje je nedostajao jedan dokument, čini mi se prijava gradilišta ili tako nešto. Dakle jedan dokument je nedostajao i zbog toga je inspekcija to tražila da dostavimo, mi smo to dostavili, gradilište je dalje otvoreno – rekao je Čehok.

Dodao je da ljudi koji prijavljuju gradilišta mogu zakočiti radove, ali ne i zaustaviti radove.

Danas oko 12 sati snimljene ove su fotografije radova u Trakošćanskoj.

Nastavite čitati

U fokusu

Sjednica Vlade: premijer najavio otvaranje terasa i dodatno popuštanje mjera u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U 10 sati i 20 minuta danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici započela sjednica Vlade RH.

Na Dnevnome redu je uz informacije o aktualnostima povezanima s koronavirusom i potresom bila i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnoga Proračuna tijekom akcije “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Premijer Plenković govorio je o brojkama oboljelih i spomenuo da postoji blagi porast u odnosu na prošli četvrtak. Dodao je da valja biti oprezan, ali i da je Hrvatska uz Dansku zemlja s najmanjom incidencijom u EU.

– Stožer će sutra govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere – rekao je Plenković, dodavši i da će se omogućiti održavanje treninga u zatvorenim prostorima.

– Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove – istaknuo je.

Govorio je i o produženju pomoći poduzetnicima.

– Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti restriktivnije mjere. Nastojimo čuvati zdravlje, gospodarstvo, stabilnost, plaće, mirovine, radna mjesta – poručuje premijer.

Nastavite čitati