Povežite se s nama

Međimurje

Predstavnici udruga osoba s invaliditetom na prijemu kod gradonačelnika Stjepana Kovača

Objavljeno:

- dana

GRAD ČAKOVEC

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač primio je predstavnike nekoliko udruga koje djeluju na području Grada, a bave se aktivnostima vezanim uz osobe s invaliditetom.

U razgovoru gradonačelnik Kovač udrugama je zahvalio na svemu što čine za svoje članove, ali i sve stanovnike Grada Čakovca koji trebaju bilo njihovu pomoć, posredovanje ili neku drugu uslugu.

– Mnogo je udruga koje se bave osobama s invaliditetom, a djeluju na našem području. Posebno mi je drago što velika većina njih uspješno provodi projekte od kojih korist ima cijela zajednica –  rekao je pritom gradonačelnik Kovač.

Grad Čakovec sve njih prati u okviru svojih mogućnosti te za sve potrebe i aktivnosti osigurava sredstva.

Predstavnici udruga zahvalili su se na svemu što Grad Čakovec čini kako bi im se poboljšali uvjeti rada, ali i na financijskoj potpori koju za svoje projekte dobivaju.

Na prijemu kod gradonačelnika bili su predstavnici Saveza osoba s invaliditetom Međimurske županije, Udruge multiple skleroze Međimurske županije, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama, Udruge slijepih i slabovidnih osoba, Udruge gluhih i nagluhih, Udruge za sindrom Down te Društva osoba s tjelesnim invaliditetom.

Izvor: Grad Čakovec
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje