Povežite se s nama

Sport

Kovačević: Svjestan sam odgovornosti, ova momčad nije zaboravila igrati nogomet

Objavljeno:

- dana

Novi trener NK Varaždina

Izvijestili smo da je Mario Kovačević naslijedio Zorana Kastela na klupi NK Varaždina, a Kovačević je predstavljen danas.

Naime, Kastelu su presudila dva uzastopna poraza protiv Sesveta (2:0) i Lučkog (3:0).

– Rezultati su nas prisilili na promjenu. Prije početka sezone pred igrače nismo stavili imperativ osvajanja prvog mjesta, već da budemo u gornjem dijelu lige. No, ovo je ispod svakih očekivanja – rekao je Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždina aludirajući na trenutno deseto mjesto 2. HNL na kojem se nalazi varaždinski klub.

Igrači najveći krivci

– Igrači su ti koji su najveći krivci, no ceh je platio trener. Ostalo je još 11. kola do kraja prvog dijela sezone i apeliram na igrače da ispune zadaće koje se pred njih stavljaju. Bez obzira na ime i prezime i ugovore, igrači koji neće dati sto posto svojih mogućnosti, neće biti u sastavu za drugi dio sezone – dodao je Cvek.

Novi trener Kovačević koji je u svojoj karijeri trenirao NK Međimurje i s Međimurcima stigao do naslova zahvalio je upravi na povjerenju.

– Žao mi je što se desilo kolegi Kastelu. Svjestan sam odgovornosti i učinit ću sve da se vratimo na pravi put. Ova ekipa ako u svakoj utakmici da svoj maksimum, ne može nas nitko pobijediti – rekao je Mario Kovačević, novi trener varaždinskog drugoligaša koji će za nekoliko dana predstaviti i stručni stožer.

Podići ekipu

Pred Kovačevićem je težak posao, a prvi korak je kako psihološki podići ekipu.

– U trenerskoj karijeri imao sam sličnih situacija, a tada najviše razgovaram s igračima. Vidio sam da su igrači naporno radili i moram im dati do znanja da nisu zaboravili igrati nogomet – rekao je Kovačević.

Priliku da se predstavi domaćoj publici Kovačević će imati u subotu od 15 sati kada na stadionu Varteksa njegova momčad ugošćuju vodeću momčad 2. HNL – Dinamo II.

– Ima dosta ozlijeđenih igrača, no izvući ću maksimum njihovih mogućnost u to budite sigurni – zaključio je Kovačević .

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje