Povežite se s nama

Međimurje

Učenici OŠ Vidovec prvi na Rabu!

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Generacijama djece iz Varaždina i Varaždinske županije koja su nezaboravno ljeto provela u Dječjem odmaralištu Varaždin na Rabu, pridružili su se prvog dana lipnja ove godine i učenici iz Osnovne škole Vidovec. 

Oni su time otvorili novu ljetnu sezonu u odmaralištu, a tamo će tijekom petodnevnog boravka odraditi školu u prirodi i uživati u prekrasnom otoku Rabu, odnosno mjestu Banjol u kojem se nalazi Dječje odmaralište Varaždin.

Objekt obnovljen

Od ove godine odmaralištem upravlja Gradska tržnica Varaždin, a detalje ovogodišnje sezone ljetovanja djece na Rabu zna direktor Predrag Ciglar.

– Moram reći da smo, unatoč svim problemima s kojima smo se susreli, unatoč skeptičnim očekivanjima nekih, uspjeli prema planu organizirati sve radnje koje su potrebne za kvalitetan boravak djece i pratećeg osoblja u dječjem odmaralištu. Naime, Gradska tržnica je, uz pomoć svih djelatnika koji su radili na pripremi samog objekta, ali i programa koji su potrebni za kvalitetan smještaj i boravak korisnika u odmaralištu, prije početka sezone uložila i znatna sredstva u sanaciju samog objekta, inventara, kao i u sva pomoćna sredstva koja su potrebna za kvalitetno funkcioniranje dječjeg odmarališta, a sve u cilju što kvalitetnijeg smještaja za djecu koja će boraviti u dječjem odmaralištu na Rabu – ističe Ciglar.

U suradnji s Društvom Naša djeca ovoga ljeta bit će organizirano čak pet kampova

– Zadovoljni smo što je već prva grupa korisnika dječjeg odmarališta uočila poboljšanja na samom objektu te se nadamo da će i ostali korisnici biti zadovoljni smještajem, prehranom i samim programom koje smo pripremili za njih – dodaje.

Kao i svake godine, ljeto na Rabu će provesti učenici osnovnih škola, koji će tamo odraditi školu u prirodi, te djeca iz dječjih vrtića, a u suradnji s Društvom Naša djeca bit će organizirano čak pet kampova – Kamp smijeha, Kamp prirodnjaci na otoku sreće, Kamp sviranja gitare, Kamp otpornosti i Kamp sporta.

Organizatori poručuju da će se svi zajedno potruditi da se djeca, koja će boraviti u Dječjem odmaralištu Varaždin na Rabu, u Varaždin vrate s velikim osmijehom na licu te puni pozitivnih dojmova i emocija.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje