Povežite se s nama

Život i društvo

Za obnovu 70 kvadrata zahoda plaćeno gotovo 300 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

DVOJBE

Zašto tvrtka Latere, osnovana u rujnu 2014., na pozivnim natječajima dobiva razne građevinske poslove od Grada Varaždina i gradskih ustanova?

– Koje su reference Latere da se uopće poziva na natječaje? U 2014. su imali prihod od 56.900 kuna i jednog zaposlenog. Vlasnica je Marica Lovrić, ujedno i vlasnica Manuele, obrta za masažu tijela. Je li najveća referenca za dobivanje građevinskih poslova dobra masaža tijela? – pitala je u prosincu vijećnica HDZ-a Otilija Cvetko.

Zvali tri tvrtke

Prihodi Latere, koja je krajem 2014. zaposlila četiri djelatnika, u 2015. su porasli najmanje sedam puta. Samo za Grad Varaždin te Dječji vrtić Varaždin i V. OŠ, čiji osnivač je Grad, obavili su poslove vrijedne više od 440.000 kuna! Najvredniji je onaj obnove sanitarnih čvorova u vrtiću u Koprivničkoj ulici. Sanacija zahoda površine 70 četvornih metara stajala je 293 tisuće kuna s PDV-om.

 

Iz Grada ističu da komunalni pročelnik Sambolec nije u sukobu interesa

Nezavisni vijećnik Zlatan Avar je još u rujnu zatražio dostavu troškovnika. – Čini se da je cijena od 4.200 kuna po kvadratu sanacije previsoka – istaknuo je. Iz troškovnika je vidljivo da je Latere za rušenje i demontažu naplatio 46.735 kuna, građevinsko-obrtnički radovi stajali su 138.967 kuna, vodovod i kanalizacija 42.276 kuna, a elektroinstalaterski radovi 2.000 kuna. Nakon rušenja i demontaže, postavili su podnu konstrukciju na površini od 70 kvadrata, podne i zidne pločice na 170 kvadrata, a potom nabavili i montirali 12 dječjih WC školjki, jednaki broj keramičkih umivaonika, kao i WC kabina. U Gradu ističu da je njihova ponuda bila najpovoljnija.

– Sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi, Dječji vrtić Varaždin proveo je postupak bagatelne nabave te je uputio poziv za dostavu ponuda na tri gospodarska subjekta. Ponuda Latere s cijenom od 293.724,60 kuna je odabrana kao najpovoljnija – naveli su. Međutim, zašto je baš Lateri upućen poziv da dostavi ponudu? – Zanimljivo je da je na istoj adresi na kojoj je prijavljena Latere djelovala tvrtka LS gradnja, čiji su članovi društva do 2013. bili Mario Sambolec i Zvonimir Lovrić – primijetila je Cvetko.

 

Cvetko: Je li referenca za dobivanje građevinskih poslova dobra masaža tijela

Mario Sambolec je pročelnik gradskog Komunalnog odjela, a Cvetko je napomenula da je od 2005. do 2013. bio direktor LS gradnje. Ta je tvrtka trenutno u postupku likvidacije, a jedini član društva je donedavni Sambolecov partner Zvonimir Lovrić. On je pak suprug Marice Lovrić, direktorice Latere. Je li komunalni pročelnik u sukobu interesa?

– Pročelnik Sambolec nema poslovne udjele u trgovačkom društvu LS gradnja d.o.o. od listopada 2013. (…) Sukob interesa ne može nastati, a niti proizlaziti iz činjenice da određeni gospodarski subjekt, a čiji je član bio službenik Grada, ima sjedište na adresi koju također kao sjedište ima drugo trgovačko društvo – istaknuli su iz Grada. No nije samo Latere dobivala poslove. I tvrtka LS gradnja je radila za Dječji vrtić Varaždin. U srpnju 2014. potpisali su ugovor o sanaciji dijela kuhinje i ravnog krova. Cijena radova s PDV-om bila je 105.098 kuna.

Poslovi Latere u 2015.

Grad Varaždin

– izrada jedne nove i djelomična sanacija dviju postojećih zaštitnih ograde na dječjem igralištu u Pakračkoj ulici – 18.975 kn
– izrada i postava zaštitne ograde uz južnu među Osnovne škole Donji Kučan –  24.862,5 kn
– sanacija kolnih ulaznih vrata II. OŠ i zaštitne ograde dječjeg igrališta V. Novaka – 7.081,25 kn
– izvođenje elektroinstalaterskih radova u svrhu ishođenja uporabne dozvole za objekt Društvenog doma Poljana Biškupečka – 40.481,25 kn

Dječji vrtić Varaždin

– sanacija sanitarnih čvorova – objekt Koprivnička – 293.724,60 kn,
– izvođenje interventnih građevinskih radova – 29.951,81 kn,
– dobava i montaža PVC vrata na sportskoj dvorani – 9.450 kn,
– sanacija zidova, vrata, vanjskih klupčica – 960 kn,
– sanacija zidova, vrata, vanjskih klupčica – 3.087 kn
– sanacija zidova, vrata, vanjskih klupčica – 1.303 kn

V. osnovna škola
– izrada bunara u kotlovnici – 12.162,5 kn

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje