Povežite se s nama

Život i društvo

Sveta Nedjelja u Lubregu: donosimo detaljan raspored misa, ispovijedi i procesija

Objavljeno:

- dana

Ludbreg, 3. rujna

Dani ludbreške Svete nedjelje kulminiraju ovog vikenda, 3. i 4. rujna.

Na Svetu subotu, 3. rujna,  u Ludbreg hodočaste brojne župe iz cijele Hrvatske, vjernici iz Slovenije i Mađarske. Misna slavlja započinju već od 6 sati.

U 9 sati bit će u Zavjetnoj kapeli služena sveta misa na slovenskom i mađarskom jeziku koju predvode preč. Ištvan Marton i mons. Franc Režonja . U 10 i 30 sati kreće procesija od župne crkve prema Zavjetnoj kapeli  gdje će se održat svečana hodočasnička misa koju predovdi msgr. Josip Mrzljak, varaždinski biskup te brojni svećenici.

Sveta nedjelja, 4. rujna

U svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u nedjelju, 4. rujna, hodočastit će velik broj vjernika iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Središnja godišnja proslava Presvete Krvi na Svetu Nedjelju okupljat će hodočasnike od ranih jutarnjih sati na razne pobožnosti, sakrament ispovijedi i svete mise. Središnje hodočasničko misno slavlje u zavjetnoj kapeli predvodit će mons. Vlado Košić, sisački biskup, u zajedništvu s domaćinom Josipom Mrzljakom, varaždinskim biskupom, čuvarom svetišta mons. Josipom Đurkanom i drugim biskupima i svećenicima.

Misi će prethoditi svečana procesija s relikvijom Presvete Krvi od župne crkve Presvetog Trojstva od 10.15 sati.

Jutarnje mise u župnoj crkvi bit će u 6 i 7 sati. U crkvi i kod cinktora ispovijedat će se od 7 sati.

U 13 sati počinje euharistijsko klanjanje u zavjetnoj kapeli, a u 15 sati križni put i blagoslov hodočasnika na prostoru kod kapele, u 17 sati će biti pjevana zlatna krunica u župnoj crkvi, gdje u 19 sati slijede pjevane pohvale Krvi Kristovoj, litanije, večernja molitva, blagoslov te misa zahvalnica.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Ovako će izgledati sportski centar u Majerju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku, vanjska teretana, košarkaško igralište, atletska staza novi sportski centar i to u Majerju.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija jer su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od čak 210.000 eura.

– Za Općinu Petrijanec to je strašno važan projekt. Zbog odličnih rezultata koje postižu naši nogometni klubovi u 2. ŽNL i općinski nogometni centar, ali i zbog truda trenera i volontera u klubovima i sve te djece u nogometnom centru Orač – Nova Ves svim klubovima u našoj Općini ovo će biti nagrada za marljivi rad ali u olakšanje roditeljima koji podržavaju djecu u treniranju ovog popularnog sporta. S takvim centrom Petrijanec kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u vanjskoj teretani, atletskoj stazi, košarci ili odbojci na pijesku. Zaista se veselim što ćemo napraviti najveći infrastrukturni projekt u području sporta od osnutka Općine Petrijanec – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje