Povežite se s nama

Foto i video

FOTO I u Svetoj Mariji svečano proslavljen blagdan Velike Gospe

Objavljeno:

- dana

Svečanim misnim slavljima u marijanskim svetištima proslavljen je blagdan Velike Gospe, dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Osobito je svečano bilo na Belici te u Svetoj Mariji koje su i ove godine pohodili brojni vjernici. Svečano euharistijsko slavlje održano je u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Svetoj Mariji koju je u koncelebraciji predvodio župnik Župe sv. Leonarda u Goričanu Josip Drvoderić.

Sveta misa bila je i prilika da se nakon 46 godina svećeničke službe župnik vlč. Pavao Markač oprosti od Župe kojoj je služio tijekom čak 22 godine pa nakon 46 godina svečeništva odlazi u zasluženu mirovinu.

Župnik vlč. Pavao Markač je 7. srpnja 1974. godine služio mladu misu u Goričanu, nakon čega je služio u nekoliko župa u susjednoj Podravini, bio dugogodišnji župnik u Nedelišću i zadnje 22 godine u Svetoj Mariji. Među svećenstvom je poznat kao graditelj crkava (Pušćine), kapelica i pilova te kao održavatelj crkvenih oltara i kipova, uz pomoć vjernika koji su mu vjerovali. Njegov nasljednik bit će vlč. Leonardo Šardi, porijeklom iz Selnice, dosadašnji župni vikar u Sračincu.

Na misnom slavlju vlč. Markač zahvalio je svim vjernicima na podršci i povjerenju u izgradnji čvrste zajednice i promicanju vjere. U ime svih mještana prigodnim govorom i poklonom oprostila se Ana Lipić, dok je zahvale u ime Općine Sveta Marija uputila načelnica Đurđica Slamek.

– Veliko Vam hvala na skromnosti, poniznosti, plemenitosti, na svakom trenutku koji ste utkali u svoju Župu, svakoj toploj riječi koju ste nam uputili, vjeri i blagosti koju ste širili diljem Međimurja. Ostavili ste veliki trag ne samo u Svetoj Mariji, već i u životima svih nas koji smo Vas imali čast upoznati – istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je prisustvovao svetoj misi sa zamjenikom Josipom Grivcem te je uručio vlč. Markaču Povelju Međimurske županije u znak priznanja i zahvalnosti za doprinos u razvoju vjerskog života i humanog djelovanja.

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Aleksandra Prijović i treći dan priredila pravi spektakl u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U varaždinskoj Areni u nedjelju, 28. travnja održan je treći od tri koncerta regionalne zvijezde Aleksandre Prijović. 

Obožavatelji iz Varaždina, ali i okolice došli su u Areni kako bi uživali u njezinim hitovima.

Kao i dva prijašnja koncerta, Prijović je ponovno priredila pravi spektakl.

Atmosferu donosimo u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje