Povežite se s nama

Međimurje

Edukacija u organizaciji TZO Sv. Martin na Muri: priprema privatnih iznajmljivača za novu sezonu

Objavljeno:

- dana

Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri organizirala je edukaciju za privatne iznajmljivače s područja Općine.

– Glavni dio turističke sezone je iza nas i početak listopada je idealno vrijeme za njezin rezime. Iako je prije pojave koronavirusa sve ukazivalo da će 2020. biti rekordna godina, globalna pandemija natjerala nas je da, nažalost, 55% prošlogodišnjih turističkih brojki smatramo iznimnim uspjehom.

Najveći porast ovogodišnjih noćenja ostvaren je u privatnom smještaju, čime su privatni iznajmljivači još jednom pokazali da su okosnica hrvatskog turizma – kaže direktor Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, David Novinščak.

Kako bi iznajmljivači što spremniji dočekali sljedeću turističku sezonu, već sada treba započeti sa svim pripremama. Od unapređenja i poboljšanja kvalitete usluge (npr. osvježavanja zidova novom bojom, zamjene starog namještaja, opremanja smještaja novim kućanskim aparatima, osiguranja brzog i pouzdanog interneta…) do što bolje i kvalitetnije online prezentacija (npr. ažuriranja oglasa na web portalima, izrade vlastite web stranice, izrade novih i kvalitetnijih fotografija, korištenja Googleovih besplatnih alata kao što je Google MyBusiness…)

Edukacija “Osnove iznajmljivanja u obiteljskom smještaju” održana je tako u četvrtak, 8. listopada, u Svetome Martinu na Muri. Na početku se okupljenima obratio direktor LifeClass Termi Sveti Martin, Igor Nekić, koji je u kratkim crtama analizirao turističku godinu 2020., dao predviđanja za 2021. te opisao planove za naredno razdoblje i politiku cijena LifeClass Termi Sveti Martin.

Sudionici edukacije dobili su osnovna znanja koja su potrebna da bi postali uspješniji iznajmljivači i kvalitetnije se pripremili za početak svoje iznajmljivačke priče. Detektirani su problemi s kojima se iznajmljivači susreću u svakodnevnom poslovanju i na osnovu njihovih potreba usmjerili su se na bitne teme koje će opširnije biti pokrivene uz buduće edukacije.

Edukaciju je održala Nikolina Novinić, vlasnica Kuće za odmor “Međimurski ceker”, nagrađene Booking Guest Review Awardom s maksimalnom ocjenom 10 od 10, četiri godine zaredom, a ona je proglašena Man – key to success najboljim privatnim iznajmljivačem 2017. godine. Dobitnica je priznanja za osobit doprinos u razvoju i promociji općine Sveti Martin na Muri, u kojoj se “Međimurski ceker” nalazi. Vlasnica je tvrtke Destinova koja se bavi savjetovanjem i edukacijama privatnih iznajmljivača.

Svoja znanja temelji na dugogodišnjem iskustvu u turizmu, a putem rada s klijentima komunicira sve ono što bi primijenila i na vlastito poslovanje. Vjeruje da Međimurje ima veliki potencijal postati uspješna turistička destinacija i vrlo je ustrajna u radu na educiranju i povezivanju lokalne zajednice te povećanju kvalitete smještajnih objekata.

U sadržaju radionice pokrivena su područja prava i obveza privatnih iznajmljivača (porez na najam, plaćanje turističke pristojbe i članarine, pisanje računa, e-Visitor…), trendova u turizmu (storytelling, suradnja među dionicima, pet friendly smještajni objekti, održivi turizam…) i osnova digitalnog marketinga u turizmu te komunikacije s gostima (vodič za oglašavanje, uloga fotografije…) Radionica je trajala 150 minuta.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje