Povežite se s nama

Život i društvo

Roditelji novorođenih i studenti Malog Bukovca dobili veće naknade

Objavljeno:

- dana

U društvenom domu u Svetom Petru Općina Mali Bukovec organizirala je podjelu naknada roditeljima novorođenčadi i studentima.

U skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama, naknade su dijeljene pojedinačno.

Ove su godine, a prema najavama iz općinske uprave, naknade povećane.U vrijeme blagdana novorođenu djecu s područja Općine Mali Bukovec darujemo s novčanim iznosom koji smo ove godine povećali za 500 kuna i naknada je sada 2500 kuna. U ovom trenutku imamo 22 bebe. To me veseli jer se ne smanjuje broj novorođenih nekoliko godina zaredom – rekao je načelnik Darko Marković.

– Studentima smo za 200 kuna povećali iznos božićnice, jednokratne novčane potpore krajem godine, i one sada iznose 1200 kuna. Dobilo ih je 40 studenata – dodao je Marković.

Općina Mali Bukovec, osim najmlađih i studenata, pomaže i srednjoškolsku djecu.

– Raspisali smo javni poziv za stipendiste deficitarnih zanimanja upisanih u srednje škole. Stipendija je 300 kuna mjesečno, i to za svih 12 mjeseci u godinu, ne samo za deset mjeseci školske godine. Javni poziv ćemo produžiti do kraja siječnja kako bi svim učenicima omogućili da tijekom praznika izvrše prijavu – kazao je načelnik.

– Organiziranu podjelu darova Svetog Nikole svake godine selimo po naseljima. Prošle godine to je bilo u Župancu, ove godine je trebalo biti u Novom Selu Podravskom, kada Sveti Nikola dolazi na kočiji, s konjima. To je tradicija kod nas. No ove godine to nismo mogli organizirati pa smo to napravili s Osnovnom školom Veliki Bukovec financirajući poklone svoj djeci koji su im bili dodijeljeni od njihovih razrednika ili razrednica – pojasnio je načelnik.

Koronavirus je ove godine spriječio tradicionalno druženje s djecom za svetog Nikolu, no darovi su ipak stigli.

Dodajmo na kraju da su prigodnu naknadu, božićnicu, dobili i umirovljenici s područja Općine Mali Bukovec. Za sve koji imaju mirovinu manju od 1700 kuna iz općinskog je proračuna osigurano po 200 kuna. Ukupno je ovo pravo ostvarilo 197 umirovljenika.

– Nadam se da će ovi skromni pokloni u ovo vrijeme darivanja sve koji su ih primili razveseliti i biti im poticaj za darivanje i suosjećanje prema drugima, jer sada više nego ikada trebamo probuditi ljudskost jednih u drugima, i biti tu jedni za druge. Ljubav ovogodišnjeg Božića neka ispuni vaša srca radošću, suosjećanjem, mirom, utjehom i nadom, a u novoj 2021. godini svima najviše želim zdravlja i sreće! – poručio je svima načelnik.

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje