Povežite se s nama

Život i društvo

Gradonačelnik Marofa o pomoći poduzetnicima: Najvažnije je očuvanje radnih mjesta

Objavljeno:

- dana

Grad Novi Marof i dalje nastavlja pomagati svoje poduzetnike čije je poslovanje ugroženo korona krizom.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Novog Marofa donijeta je odluka o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima za otklanjanje štete nastale zbog izvanrednih događaja izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2. Također je donijeta odluka o oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti.

Korisnici bespovratne potpore mogu biti poduzetnici koji obavljaju poslovnu djelatnost na području Grada Novog Marofa, a kojima je Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije i Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske privremeno obustavljen rad te kojima je rad ograničen.

– Korisnici potpore su ugostiteljski objekti svih skupina, uključujući i poduzetnike kojima je obustavljen rad ugostiteljskih objekata i u slučaju kada u skladu s Odlukom obavljaju dozvoljeni rad pripreme i dostave hrane i pića, zatim teretane, fitness centri te sportski i rekreacijski centri, kao i casina, automat klubovi i uplatna mjesta za klađenje – pojasnio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.– Odluku smo donijeli s ciljem smanjenja negativnih utjecaja izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 na poslovanje te očuvanja radnih mjesta – dodao je gradonačelnik Jenkač.

Pravo na bespovratnu financijsku potporu imaju poduzetnici koji su zadržali u radnom odnosu sve radnike koji su kod njih bili zaposleni na dan stupanja na snagu Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije, odnosno na dan 21. studenoga 2020. godine, te poduzetnici koji su zadržali u radnom odnosu sve radnike koji su kod njih bili zaposleni na dan stupanja na snagu Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, odnosno 28. studenoga 2020. godine, ovisno o tome kojom ranije navedenom odlukom im je rad bio obustavljen ili ograničen.

Poduzetnik koji ima zaposlenih od jednog do pet radnika može ostvariti bespovratnu potporu iznos do 3000 kuna, a poduzetnik koji ima zaposlenih šest ili više radnika iznos do 5000 kuna.

Nakon što je 17. travnja Gradsko vijeće Novog Marofa bilo donijelo odluku o oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade, i sada zbog pogoršanja epidemiološke situacije i ponovne zabrane određenih djelatnosti, Gradsko je vijeće 28. prosinca donijelo novu odluku. Od plaćanja komunalne naknade u cijelosti se oslobađaju poduzetnici, pravne i fizičke osobe koje su privremeno obustavile svoj rad s 21. studenoga 2020. do 10. siječnja 2021. godine. Razdoblje oslobađanja je od 1.1. do 31.3.2021.

Na pomoći je zahvalio predsjednik Udruženja obrtnika Novi Marof Zvonimir Pisačić.

– Ja kao predsjednik Udruženja i svi ugostitelji koji su obuhvaćeni mjerom iskazujemo veliku zahvalnost gradonačelniku i Gradu Novom Marofu koji su predložili mjeru i zahvaljujemo Gradskom vijeću koje je prihvatilo mjere i prepoznalo problem koji se pojavio kod ugostitelja, ali i kod ostalih subjekata koji su bili zatvoreni posljednjim mjerama – izjavio je Pisačić te dodao da zahvaljuje i ostalim načelnicima s područja na kojem djeluje Udruženje, a koji su donijeli mjere za pomoć ugostiteljima, te se nada da će se priključiti i ostali, a isto tako i Varaždinska županija.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje