Povežite se s nama

Sport

Rade Herceg koji nedisciplinirane igrače zove “smoksan” predanim radom odveo Ivančicu do jesenske titule

foto: NK Ivančica

Objavljeno:

- dana


Rade Herceg godinama je radio u Varteksovoj školi nogometa s mladim nogometašima. Mnogi nogometni dragulji prošli su kroz njegove ruke. Odlikuje ga ogromna posvećenost nogometu i studioznost, a iz igrača uvijek izvlači maksimum.

Mnogi bivši i sadašnji nogometaši pamte ga po tome što nedisciplinirane nogometaše zna zvati “smoksan”, a one koji nisu dovoljno čvrsti u duel igri zna upiti: “Kaj si s keksi?.

Trenutno vodi nogometaše Ivančice s kojima je osvojio naslov jesenskog prvaka u 4. HNL Čakovec – Varaždin.

Tome se nadao prije početka sezone iako su im na početku sezone otišla dvojica stožernih igrača – napadač Dominik Božak u Bednju i veznjak Zoran Lukavečki, koji ponovno brani boje jednog od austrijskih niželigaša.

– Oni su otišli na početku sezone i to nas je dosta oslabilo, no s druge strane, Liga je ove sezone slabija nego prošle. Također, kvalitetnim radom na treninzima nadoknadili smo njihov nedostatak i na kraju smo zasluženo stigli do titule jesenskog prvaka – ističe Rade Herceg, poznati trener iz Kneginca koji je vodio seniore Varaždina, Međimurja, Sračinca, Centrometala, Međimurca, slovenskog Zavrča, Pušćina, Obreša i Jalžabeta.

Preporod Ivančana
On je u Ivančicu stigao početkom listopada prošle godine i prošle sezone stigao do 3. mjesta.

− Malo nam je nedostajalo da završimo kao drugoplasirani. Nije da se hvalim, ali mislim da sam kvalitetu rada na treninzima podignuo na jednu višu razinu. Također, moram zahvaliti Upravi, koja stoji iza mene, a i igračima, koji slušaju sve moje savjete i u velikom broju dolaze na treninge – ističe Herceg.

Upravo je taj dobar odaziv treninzima najzaslužniji za rezultat Ivančana ove sezone.

− Trudim se osmisliti svaki trening drugačije. Nema više trčanja na suho. Radimo uglavnom u koridoru, to su fantastične vježbe kojima podižete taktičke i tehničke kvalitete svoje momčadi, a ujedno i radite na aerobnoj izdržljivosti – naglasio je Herceg, čija je ekipa u 13 kola upisala 10 pobjeda, dva remija i poraz.

− Formu smo tempirali za utakmice protiv Bednje, Zelengaja i Mladosti Komet. Jedini kiks dogodio nam se protiv Jalžabeta, kada smo bili bez vratara – ističe Herceg.

Karakterna ekipa
Najbolji strijelci ivanečkih nogometaša su kapetan Tomislav Jagić i Patrik Varga s po 11 postignutih golova.

− Bio sam trener u mnogim klubovima, no nigdje nisam imao takvoga kapetana. Tomislav je vrlo karakteran dečko, vođa na terenu i izvan njega. Zabija golove kao vezni igrač, a ne zaboravimo da je uz 11 golova upisao i desetak asistencija – ističe trener Ivančice.
Drugoplasirani Zelengaj ima tri boda manje od Ivančana, trećeplasirani Draškovec šest manje, a četvrtoplasirana Bednja čak osam manje.

− Po meni, i dalje je Bednja naš jedini konkurent u borbi za naslov. Zelengaj neće moći pratiti korak na proljeće. Naravno, cilj je zadržati vodeću poziciju i igrati 3. ligu, što je od iduće sezone četvrti rang hrvatskog nogometa. Ivanec kao grad to zaslužuje. Jedini problem je što nemamo adekvatan pomoćni teren, a glavni teren nam je u lošem stanju. U planu je da treniramo u Salinovcu na novom terenu, što bi nam u mnogočemu olakšalo trenažni proces – zaključio je Herceg.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje