Povežite se s nama

U fokusu

Habijan: “Nismo za poskupljenje, od Čistoće očekujem transparentnu argumentaciju cijena“

Objavljeno:

- dana

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan u ponedjeljak je održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na aktualnu političku situaciju i odluke koje će se donositi na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Vezano uz imenovanje intendantice Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, Habijan smatra kako su kandidatkinje Sofija Cingula i Senka Bulić jedine od petero kandidata ponudile program koji ispunjava očekivanja Grada Varaždina, ali i varaždinske publike.

– Kazališno vijeće je donijelo svoju odluku i HDZ će je podržati, prije svega zato što je Kazališno vijeće tijelo koje predstavlja struku i vjerujem da su objektivno izabrali osobu koja je kompetentna preuzeti vođenje kazališta – rekao je Habijan.

Dodao je kako od nove intendantice očekuje da uz kvalitetan program osigura sve uvjete koje prema Zakonu o kazalištu mora ispuniti nacionalno kazalište u programskom i umjetničkom smislu.

– Nadam se da će sada stati i unutarnje opstrukcije od strane pojedinaca koji će svoju energiju usmjeriti na posao za koji su plaćeni. Također, želim još jednom zahvaliti dosadašnjoj intendantici Jasni Jakovljević na svemu što je učinila za HNK u Varaždinu, pogotovo u pogledu cjelokupne obnove, ali i dobivanja statusa nacionalnog kazališta. Žao mi je što je njezin mandat završio na ovakav način zbog osobnih interesa i ambicija pojedinaca – istaknuo je Habijan.

Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda nadolazeće sjednice Gradskog vijeća bit će Prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Habijan ističe da ovdje nema mjesta za demagogiju i populizam.

– Prije svega očekujem da nas Uprava Čistoće upozna s realnim financijskim stanjem društva. HDZ inzistira na tome da se cijene odvoza otpada formiraju po socijalnim kriterijima i da se nađe model stimuliranja građana za razvrstavanje otpada i manju potrošnje plastike. Gradonačelnik može donijeti odluku kojom će se sufinancirati odvoz otpada svima koji će po socijalnoj osnovi na to imati pravo. Nismo za povećanje cijena našim građanima – ustvrdio je, dodavši da očekuje od direktora Čistoće argumentaciju cijena s potpunom transparentnošću poslovanja.

Habijan je na upit novinara komentirao i navopde bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka u vezi imenovanja novog direktora trgovačkog društva Varkom d.d.

– Prema dostupnim informacijama, imenovanje je provedeno sukladno Zakonu o trgovačkim društvima. Očito Čehok ne poznaje razliku između pravnih oblika društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i dioničkog društva (d.d.) te nadležnosti organa unutar navedenih trgovačkih društava. Ne razlikuje ni Skupštinu kao organ unutar d.o.o. niti Glavnu skupštinu kao organ unutar d.d. – rezolutan je Habijan.

Predsjednik varaždinskog HDZ-a je objasnio kako Zakon o vodnim uslugama predviđa da Skupština imenuje direktora, što se odnosi na d.o.o., a Varkom je d.d. gdje odluku o imenovanju donosi Nadzorni odbor društva, a ne Glavna skupština.


– Čak niti odredbe Zakona o vodnim uslugama, koje daju dodatne ovlasti Skupštini društva, ne propisuju da Skupština imenuje Upravu. No, svakako bi za ovu poziciju, kao i za svako drugo radno mjesto, trebao biti proveden natječaj za zapošljavanje – zaključio je Damir Habijan.

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje