Povežite se s nama

Život i društvo

Centar održivog razvoja MEV-a provodit će istraživanja s budućim Regionalnim centrom kompetentnosti u poljoprivredi

Objavljeno:

- dana

Da Međimursko veleučilište u Čakovcu vrlo dobro surađuje sa svim srednjim školama, kako s područja Međimurske, tako i s područja Varaždinske županije još je jednom potvrđeno u utorak, 28. lipnja.

Naime, predstavnici Veleučilišta prisustvovali su okruglom stolu u organizaciji Srednje škole Arboretum Opeka Marčan, budućeg Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi.

Upravo suradnja sa znanstvenim, obrazovnim i visokoškolskim ustanovama jedan je od glavnih prioriteta, ali i ciljeva daljnjeg razvoja Veleučilišta. S obzirom na to da će se u sklopu budućeg Regionalnog centra kompetentnosti provoditi istraživanje kvalitete hrane i prisutnosti pesticida u njoj, Centar održivog razvoja MEV-a sa svojim se laboratorijima još se jednom pokazao kao idealan partner.

Kako je potvrdio dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan, velik potencijal u Centru održivog razvoja vide i velike kompanije koje provode ozbiljne projekte zbog čega je jedan od budućih ciljeva osnaživanje ljudskog kapaciteta.

– Međimursko veleučilište sa svojim je laboratorijima kompatibilno s Arboretumom Opeka. Mi ćemo se baviti biokemijom i zaštitom okoliša, a oni ispitivanjem kvalitete hrane, odnosno pesticida u hrani, zbog čega vjerujem da zajedno možemo razviti dobre istraživačke metode, zaštititi ih te surađivati na razmjeni stručnjaka koji rade s našim učenicima i studentima – rekao je dekan Klopotan koji u ovom smjeru vidi daljnji razvoj Centra održivog razvoja.

Budući Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi pokrivat će tri regije: Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju zbog čega je, naglašava ravnatelj Srednje škole Arboretum Opeka Dragan Brkić, cilj uspostaviti što bolju suradnju sa svim bitnim visokoškolskim, srednjoškolskim i osnovnoškolskim ustanovama, kao i gospodarskim subjektima.

– S Međimurskim veleučilištem imamo nekoliko dodirnih točaka. S obzirom na njihove studije koji pokrivaju područja ekonomije, računarstva i održivog razvoja te laboratorija s najmodernijom opremom, njihovo znanje i iskustvo sasvim će nam sigurno pomoći u uspostavi ovakvog laboratorija. Međusobnom komunikacijom možemo ostvariti i profitabilnu suradnju, a to je da zajedničkim snagama stvaramo i dobit – rekao je ravnatelj Brkić.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje