Povežite se s nama

U fokusu

I ovo je moguće: molbe za posao dalo 30 ljudi, Grad natječaj poništio jer nije bilo kandidata

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin

Iako je na natječaj za zapošljavanje administrativnog referenta za poslove Gradskog vijeća, koji je Grad Varaždin raspisao još u kolovozu, stiglo čak 30 molbi, taj natječaj je poništen jer se nije prijavio nijedan kandidat!

Upravo je to navedeno kao službeni razlog u Odluci o poništenju, koja je objavljena na internetskim stranicama Grada Varaždina.U Odluci piše da se natječaj za administrativnog referenta poništava „na temelju članka 24. stavka 6. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi“. A članak 24. stavak 6. Zakona glasi: „Odluka o poništenju natječaja donosi se i u slučaju kada se na natječaj ne prijavi niti jedan kandidat“.

Očito je da su se u Gradu Varaždinu pozvali na krivi članak Zakona, jer su sami dali podatak da su za administrativnog referenta primili 30 molbi. Međutim, nije to jedino neobično u vezi natječaja za posao na neodređeno vrijeme za koji nisu određeni strogi uvjeti. Potrebna je srednja stručna sprema birotehničke ili druge društvene struke, jedna godina radnog iskustva i poznavanje rada na računalu.

NESLUŽBENO
Natječaj za zapošljavanje administratora poništen jer je “pravi” kandidat imao loše rezultate na testiranju?

Natječaj je poništen 20. listopada, a istog dana je donesena odluka da se raspiše novi. Sljedećeg dana natječaj je objavljen u Narodnim novinama, a rok za predaju molbi bila je subota, 29. listopada, do 23.59 sati. Mi smo svega tri dana ranije, 26. listopada, Grad Varaždin pitali planiraju i kada ponovno raspisati taj natječaj. Nisu nam odgovorili da je već u tijeku, nego su nas uputili na svoju web-stranicu uz objašnjenje da je tamo sve objavljeno. Iz toga bi se moglo zaključiti kako im nije bilo u interesu da objavimo da se molbe opet primaju.

Istovremeno, do naše redakcije stiglo je anonimno pismo iz „gradske uprave“, u kojem se navodi i ime osobe zbog koje je natječaj navodno raspisan, poništen i opet raspisan.

– Nama u Gradu nije jasno kako se to natječaj može poništiti i onda odmah raspisati novi s istim uvjetima kako bi se “naštimalo” za osobu koja na prvom natječaju ne da nije imala najbolje rezultate, nego je postigla lošije rezultate po najbitnijem kriteriju – piše u anonimnom pismu.

Spominje se da je riječ o kandidatkinji koja je u rodbinskoj vezi s jednom od gradskih službenica, koja je na takvom položaju da gradonačelnik itekako ima razloga s njom biti u dobrim odnosima. Prozvana službenica nam je potvrdila da se djevojka s kojom je u rodbinskoj vezi javila na natječaj.

– Točno je da je poslala molbu, ali je riječ o konstruiranoj priči. Naime, ta djevojka se već treći put javila na neki od natječaja koji je raspisao Grad Varaždin. Kad je moj posao u pitanju, strogo se pridržavam svih zakonskih propisa – rekla nam je.

Hoće li drugi natječaj uspjeti i tko će u tom slučaju biti zaposlen, možda će biti poznato već ovog mjeseca.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Želja je da se dvije obale jezera u Trakošćanu spoje mostom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čišćenje jezera u Trakošćanu i dalje dobro napreduje, a voda bi se mogla početi puštati već u svibnju.

Tijekom proteklog vikenda najnovije informacije je za Regionalni tjednik iznio Milan Rezo, direktor Hrvatskih voda za Gornju Muru i Dravu.

– Kroz 44 radna dana na projektu nastavka čišćenja jezera Trakoščan izvađeno je 70.000 metara kubnih sedimenta te je isti deponiran na privremenoj deponiji. Građevinska operativa s 11 dampera te bagera duge ruke seli se uzvodno u neočišćene dijelove jezera gdje je još preostalo izvaditi i deponirati 130.000 metara kubnih sedimenta na površini od 13 hektara. Zbog erozija koje su nastale uz rubove staze na pokosima jezera, kreće se u sanaciju istih kroz radove preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplava. Na lijevoj obali se gradi 150 metara obaloutvrde gdje će se ugraditi oko 600 metara kubnih kamena na visinu 100 godišnje vode, drugim riječima kamena obloga će se vidjeti iznad punog jezera u visini od pola metra. Također, Hrvatske vide kroz redoviti program uređuju 120 metara obale na desnoj strani jezera na način ugradnje gabionskih zidova, gdje će se istih ugraditi približno 150 metara kubnih. Ukupna vrijednost radova izgradnje obalo utvrde procjenjena je na iznos nešto manji od 300.000 eura i isti se ne idnosi na ugovor vezan za čišćenje jezera – pojasnio je Rezo.

Dodao je da će tijekom ovog tjedna uputiti pismo namjere Dvoru Trakišćan s ciljem preuzimanja građevinske dozvole, faza II, koja se odnosi na gradnju mosta koji bi spojio stazu s lijeve na desnu obalu jezera. Prema prvim informacijama most bi trebao biti viseći. Ovo je novost za koju se prvi put čuje.

– S obzirom da most ide preko jezera Hrvatske vode sukladno Zakonu o gradnji mogu dokazati pravni interes i građevinsku dozvolu s Dvora Trakošćan prenijeti na Hrvatske vode, naravnon uz suglasnost nadležnog Ministarstva kulture i medija. Ovu ideju ostvarujemo uz izniman napor varaždinskog župana Anđelka Stričaka i stručnih službi Županije. Stoga uz prisustvo župana, direktora Hrvatskih voda i resornig ministarsta očekujemo sastanke u Vladi RH koja bi trebala poduprijeti ovu inicijativu. Razlog ovome nalazi se u činjenici da je jezero trenutno suho i gradnja samog mosta bi kroz manje izmjene glavnog projekta s 3.500.000 eura koštala najviše 1.000.000 eura. Uzevši sve u obzir svi u Hrvatskim vodama, zajedno s iznimnim zalaganjem i potporom varaždinskog župana, možemo ustvrditi da smo državnom proračunu uštedili više od 2.500.000 eura ili zaključno, vlastitim znanjima, promišljanjem, zajedničkim rješenjima i potporom župana, očistili smo jezero Trakošćan za nula “0” eura! – završio je Rezo.

Nastavite čitati

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje