Povežite se s nama

Život i društvo

UDVDR Ogranak Ivanec obilježit će sjećanje na žrtve Vukovara komemorativnim skupovima

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U sklopu svog programa “9. dani sjećanja na Vukovar – Ni sjene više nema Vukovar 2022” UDVDR Ogranak Ivanec, u suradnji s HVIDR-om Ivanec, povodom blagdana Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 17. studenog (četvrtak) organizira komemoracije u Kamenici i Ivancu.

U Kamenici će se u 16 sati odati počast poginulom vukovarskom braniteljima Stjepanu Vusiću, Tomi Jamboru i Josipu Kapustiću, a nakon toga će se u 17:30 sati komemorativni skup, uz molitvu vlč. Koseca, održati kod Spomen obilježja u Ivancu.

Suorganizatori su Grad Ivanec, te župe Kamenica i Ivanec.

Po završetku komemorativnog skupa kod Spomen obilježja u Ivancu, u tajništvu udruga u ulici Đ. Arnolda 11, s početkom u 18 sati, UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec upriličit će prigodno druženje hrvatskih branitelja, uz analizu planova za nastavak uređenja Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec, u kojemu će upravo obrana Vukovara i hrvatski branitelji koji su se tri mjeseca herojski odupirali višestruko nadmoćnijem neprijatelju, imati svoje posebno mjesto.
Pokrovitelji projekta, kojim se kroz više programa tijekom godine obilježava sjećanje na žrtve agresije na Vukovar, su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Ivanec.

Ovo je devetu godinu u nizu da UDVDR Ogranak Ivanec, u suradnji s HVIDR-om Ivanec, na ovaj način obilježava sjećanje na žrtve Vukovara komemorativnim skupovima u Kamenici i Ivancu.

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje