Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinski HDZ: “Ako je Bosilj tako častan i pošten čovjek neka podnese ostavku pa da biramo i gradonačelnika“

Objavljeno:

- dana

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik i gradski vijećnik Damir Habijan, na današnjoj konferenciji za medije ove stranke novinarima je podijelio dokumente iz kojih proizlazi da je SDP namjerno izazvao izbore za novi sastav varaždinskog Gradskog vijeća.

Stvarne volje da se donese proračun za 2023. godinu zapravo nije bilo, jer iz javno dostupnih dokumenata proizlazi da su vladajući u Gradu još 28. studenoga 2022. godine poslali upit Ministarstvu pravosuđa i uprave koji se odnosi na (ne)donošenje proračuna.

– SDP je, mogao više puta predlagati proračun, a mogao je predložiti i privremeno financiranje. Gradonačelnik ništa od toga nije napravio i sada je jasno da su nedonošenje proračuna iskomunicirali puno prije sjednice Gradskog vijeća. Naime, iz odgovora Ministarstva jasno proizlazi da je gradonačelnik Neven Bosilj imao vremena nekoliko puta predlagati gradskim vijećnicima i vijećnicama proračun do kraja prethodne godine. Takvu situaciju imali smo 2016. godine kada je gradonačelnik Goran Habuš dva puta predlagao proračun i potom je predložio privremeno financiranje – podsjeća Habijan.

SDP naručio anketu za 60.000 kuna javnog novca

Dodao je da su gradonačelnik, SDP i vladajuća većina imali dovoljno alata da se izbjegne ovakva politička situacija izazvana raskolom suradnje s platformom Budimo grad. Štoviše, ima još signala koji ukazuju da nisu imali namjeru osigurati donošenje proračuna.

– HDZ je nedvosmisleno istaknuo da neće podržati proračun, kojeg niti predlaže niti treba biti prevaga kod izglasavanja. Uostalom, iz registra Ugovora o javnoj nabavi proizlazi da je Grad Varaždin još 23. studenoga 2022. godine angažirao tvrtku Promocija plus d.o.o. za famozno ispitivanje javnog mnijenja. Odnosno, potrošili su više od 60.000 kuna kako bi temeljem ankete između ostalog doznali kako SDP politički stoji! Nije im tu bio prioritet nikakav interes građana, i taj je posao također obavljen prije sjednice Gradskog vijeća na kojoj je predložen proračun za 2023. godinu. Istraživanje zadovoljstva građana radom gradske uprave definitivno je bio samo alibi za ostatak istraživanja političke snage nezavisnih lista i političkih aktera – poručio je Habijan.

Ponovio je kako su isključivo gradonačelnik i SDP bili odgovorni za donošenje proračuna, a o kakvoj je tu gradskoj vlasti riječ, govorio je varaždinski župan Anđelko Stričak.

Krokodilske suze

– Građani Varaždina nakon godinu i pol dana imaju ponovno priliku birati ljude koji se radom u Gradskom vijeću ne rukovode osobnim interesima, kakve smo donedavno viđali. Sada po tko zna koji put vidimo dvoličnost SDP-a, prisjetimo se zadnjih izbora i njihovog kandidata za gradonačelnika Čakovca (Stjepan Kovač). Taj je lio krokodilske suze, jer mu se navodno prijeti, da bi se na kraju pokazao da ih je sam sebi upućivao. A tek u Saboru, pa SDP-ovci nisu željeli dići ruke za državni proračun koji školarcima osigurava besplatne obroke, glasali su protiv dodatnih sredstava za obnovu Bombellesovog dvorca i novca za Sveučilište Sjever. Danas pak svjedočimo na koji su način pripremali izvanredne lokalne izbore u Varaždinu. Nisu upite Ministarstvu slali nakon izglasavanja proračuna već uoči sjednice Gradskog vijeća. Nisu anketu radili na proljeće ili nakon neizglasavanja proračuna nego prije. Pa ako se ide na izbore, hajdemo za sve, i za gradonačelnika i njegovog zamjenika – ističe Stričak koji je ustvrdio da je skoro dvije godine kao župan iznimno dobro surađivao s gradonačelnikom Bosiljem.

Rekao je da ga smatra časnim i poštenim čovjekom!

– Ovim putem ga pozivam da dokaže tu čast i poštenje te da podnese ostavku. Idemo na izbore i za gradonačelnika, jer sve drugo je jedan igrokaz SDP-a o čemu govore ranije spomenuti i citirani dokumenti. Vidimo da su Bosilj i Marković već neko vrijeme u kampanji pa nas bombardiraju bombastičnim naslovima kako se u gradu nešto radi… Pa tvrde da Grad Varaždin provodi projekte vrijedne 8 milijuna eura, a prava je istina da su vrijedni jedva 400.000 eura. To vam je na razini Općine Visoko, što je sramota za ovu aktualnu vlast koja je Grad svela na razinu jedne male općine – rezolutan je župan.

Tek će se vidjeti kakva će sve iznenađenja donijeti izvanredni izbori jer je nejasno na koga se sve DORH umeđuvremenu (ni)je namjerio, te tko sve pruža ruke prema HSS-u i drugim potencijalnim koalicijskim partnerima.

Štoviše, kuloari bruje da se braco i seka (Hrvoje i Ana Petrić) neće upuštati u ovakve izbore, a građani su zabavljeni i navodnim „trojanskim konjima“. Riječ je ponajprije o zagonetnoj – nezavisnoj „crkvenoj listi“ koju, kako se špekulira, već moderira jedna bivša gradska pročelnica…

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje