Povežite se s nama

Život i društvo

Stjepan Talan iz Solvisa je za svoju drugu tvrtku Farmex kupio zemljište u Brezju za 1,3 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Investicije

Tvrtka Farmex, u vlasništvu varaždinskog gospodarstvenika Stjepana Talana kupila je 16 tisuća kvadrata zemljišta u Poduzetničkoj zoni Brezje.

Prodaju su na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća blagoslovili gradski vijećnici.

Zemljište vrijedno 1,9 milijuna kuna Farmex će platiti 1,3 milijuna, zahvaljujući planiranom ulaganju od 1,3 milijuna eura i otvaranje 11 radnih mjesta. Farmex će također u prvoj godini poslovanja plaćati prepolovljenu cijenu komunalnog doprinosa.  

– Farmex se bavi zastupanjem američkih brendova vitamina i minerala, a ima i ekskluzivno zastupništvo nekoliko lijekova za distribuciju po bolnicama i ljekarnama. To je manja firma sa 50-ak milijuna kuna prometa u ovoj godini. Vrlo je uspješna, sad je podstanar u Solvisu. Želimo taj prostor za daljnji razvoj Solvisa pa smo od Grada kupili 16.000 kvadrata zemlje u Poduzetničkoj zoni Brezje. Poslovno-skladišna-proizvodna zgrada Farmexa će biti izgrađena u 2017. godini. Želja mi je da zgrada bude potpuno u skladu sa onime što proizvodi Solvis – dakle da cijela bude od solara. Želimo biti društveno odgovorni pa kupiti nekoliko električnih automobila za distribuciju, da uz cestu bude bilboard koji će se napajati sunčevom energijom. Sve u projektu će biti primjena onoga što razvija Solvis. To vidimo i kao marketinšku prednost – rekao je prije mjesec dana u intervjuu za Regionalni tjednik Stjepan Talan. 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

U Novom Marofu otvorena izložba radova zaposlenika tamošnje bolnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kreativno umijeće djelatnika Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof ponovno je pokazalo svu svoju draž u ponedjeljak, 6. svibnja, u dvorcu Erdödy kada je otvorena druga po redu izložba njihovih radova.

Na predanom radu medicinskim sestrama, ali i svom zdravstvenom osoblju, prilikom otvaranja izložbe u Novom Marofu zahvalio se ravnatelj bolnice Damir Poljak ističući kako unatoč izazovnom i teškom poslu one i dalje s vedrinom i optimizmom gledaju na svijet oko sebe što se, između ostalog, vidi i po njihovim djelima izloženim u sklopu izložbe.

Čestitao je svim medicinskim sestrama njihov dan koji se nizom događanja obilježava u Općoj bolnici Varaždin. Ujedno je podsjetio na skoro održavanje Simpozij palijativne skrbi povodom Nacionalnog dana palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj u Novom Marofu u petak i subotu.

– Simpozij je prilika da se prisjetimo svega učinjenog u palijativnoj skrbi, kao i da predložimo daljnje korake u razvoju palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj i da istaknemo važnost suradnje među stručnjacima raznih profila – zaključio je Poljak.

Uime Varaždinske županije sestrama je njihov dan čestitala pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje, Ljubica Božić, kao i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je ujedno čestitao i na prekrasnoj izložbi.

– Ovo nije odjel bolnice kamo dolaze sportaši, ovo je odjel bolnice u kojega dolaze najčešće bolesnici koji su na kraju svog životnog puta. Ono što je tu najvažnije je taj odnos i ta empatija koju one dodatno daju svojim pacijentima, a interesantno je da unatoč tome, gdje vidite nažalost kraj nečijeg životnog vijeka svaki dan, imate energije i snage i da se i kreativno izražavate – rekao je gradonačelnik Jenkač dodajući kako će izložba nakon toga biti postavljena i u novomarofskoj knjižnici.

Nastavite čitati

Život i društvo

Primalje Županijske bolnice Čakovec dale odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijska bolnica Čakovec/Facebook

Na Međunarodni dan primalja, 5. svibnja, se u Županijskoj bolnici Čakovec već tradicionalno održavaju Dani otvorenih vrata u Službi za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Buduće roditelje provelo se kroz Odjele kako bi iz prve ruke mogli saznati odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja.

Pozdravnu riječ održao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent, mag. med. techn. te glavna primalja Karmen Cecarko, mag. obs. koja je zajedno sa svojim kolegicama provela sve prisutne kroz prostore Odjela, ali i održala kratku edukaciju te odgovarala na pitanja koja su zainteresirani postavljali. Također, svim prisutnima podijeljeni su informativni letci i prigodni pokloni.

Cilj Međunarodnog dana primalja podizanje svijesti o ulozi primalje u zajednici, ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majku i novorođenče. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih.Primalje poštuju život i učinkovito doprinose unapređenju kvalitete i humanizaciji zdravstvene zaštite. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

To se vidjelo iz priloženog jer je odaziv bio velik te se ŽB Čakovec ovim putem zahvaljuje svim prisutnima što su došli i zajedno s primaljama proslavili njihov dan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje