Povežite se s nama

Život i društvo

Stjepan Talan iz Solvisa je za svoju drugu tvrtku Farmex kupio zemljište u Brezju za 1,3 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Investicije

Tvrtka Farmex, u vlasništvu varaždinskog gospodarstvenika Stjepana Talana kupila je 16 tisuća kvadrata zemljišta u Poduzetničkoj zoni Brezje.

Prodaju su na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća blagoslovili gradski vijećnici.

Zemljište vrijedno 1,9 milijuna kuna Farmex će platiti 1,3 milijuna, zahvaljujući planiranom ulaganju od 1,3 milijuna eura i otvaranje 11 radnih mjesta. Farmex će također u prvoj godini poslovanja plaćati prepolovljenu cijenu komunalnog doprinosa.  

– Farmex se bavi zastupanjem američkih brendova vitamina i minerala, a ima i ekskluzivno zastupništvo nekoliko lijekova za distribuciju po bolnicama i ljekarnama. To je manja firma sa 50-ak milijuna kuna prometa u ovoj godini. Vrlo je uspješna, sad je podstanar u Solvisu. Želimo taj prostor za daljnji razvoj Solvisa pa smo od Grada kupili 16.000 kvadrata zemlje u Poduzetničkoj zoni Brezje. Poslovno-skladišna-proizvodna zgrada Farmexa će biti izgrađena u 2017. godini. Želja mi je da zgrada bude potpuno u skladu sa onime što proizvodi Solvis – dakle da cijela bude od solara. Želimo biti društveno odgovorni pa kupiti nekoliko električnih automobila za distribuciju, da uz cestu bude bilboard koji će se napajati sunčevom energijom. Sve u projektu će biti primjena onoga što razvija Solvis. To vidimo i kao marketinšku prednost – rekao je prije mjesec dana u intervjuu za Regionalni tjednik Stjepan Talan. 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Vozače će razveseliti vijest da će obje vrste goriva pojeftiniti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izgleda da će pad cijena goriva od utorka, 9. kolovoza, razveseliti vozače.

Od utorka će tako litra Eurosupera 95 stajati 11,30 kuna, što je 70 lipa manje od dosadašnjih 12,00 kn po litri, piše dnevnik.hr.

Pojeftinit će i eurodizel pa će sada litra biti na 12,14 kuna, umjesto dosadašnjih 12,80.

Plavi eurodizel ide na 8,50 kuna sa 9,16 što je također smanjenje za 66 lipa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Međimurski i varaždinski vatrogasci uvježbali indijske kolege za vatrogasna natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prošlogodišnja uspješna organizacija svjetskog juniorskog prvenstva u vatrogasnom sportu u Čakovcu u skladu s očekivanjima pokrenula je daljnji razvoj ove vrste vatrogasnih natjecanja u Hrvatskoj.

Posebni gosti tom su prilikom bili vatrogasci iz Indije, diveći se zavidnoj spretnosti, uvježbanosti, izdržljivosti i brzini u nekoliko disciplina koje su dio svakodnevne rutine vatrogasaca. Njihovi su čelnici odmah prionuli ozbiljnim koracima za početno uvježbavanje u području vatrogasnog sporta, potraživši podršku od strane hrvatskih kolega. Rođena je pritom ideja o organizaciji određenog oblika višednevnog programa obuke, u kojem bi svoja znanja i vještine indijskim vatrogascima prenijeli hrvatski instruktori.

U organizaciji Međunarodnog trening kampa „Vatrogasni sport 2022.“, održanog krajem srpnja ove godine u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, uz domaće predstavnike sudjelovalo je 39 polaznika „Indo Fire Fighter Academy“ iz Indije, dok kolege iz Senegala na žalost nisu stigle zbog tehničkih poteškoća s rješavanjem viza.

U jednotjednom programu trening kampa, sudionici su uvježbavali penjanje na toranj pomoću ljestve kukače, utrku na 100 metara s preprekama, štafetnu utrku na 400 metara s preprekama i mokru vatrogasnu vježbu. Program obuke je obuhvatio i edukaciju o namjenski strukturiranom planu kondicijskih priprema, uvježbavanje za pojedine vatrogasne taktičke zadaće te posjete značajnim vatrogasnim subjektima u sjevernoj Hrvatskoj, uključujući Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu. Organizirani su posjeti DVD-u Ludbreg te DVD-u Sveti Đurđ, tijekom kojih su indijski kolege primili informacije o organizaciji dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj, kao oblika samozaštite stanovništva od požara i drugih nesreća, što je potpuno nepoznat pojam za goste koji su stigli iz zemlje koja broji 1,5 milijardi stanovnika.

Domaćin ovog događanja bila je Vatrogasna sportska udruga Žiškovec, uz sudjelovanje Vatrogasne sportske udruge Merhatovec, DVD-a Varaždinske Toplice, DVD-a Gornji Kućan, DVD-a Ludbreg, DVD-a Sveti Đurđ, DVD-a Karlovec Ludbreški i DVD-a Komarnica Ludbreška.

Svi sudionici kampa bili su smješteni u jedinstvenim objektima Poljoprivrednog gospodarstva Geler iz Malog Mihaljevca, čiji su nedavno prošireni smještajni kapaciteti zajedno s adrenalinskim parkom predstavljali mamac za brojne domaće i strane goste. Uz njihove terene, lokacije samih treninga bile su na više mjesta u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji (ponajviše na poligonu VSU Žiškovec i VSU Merhatovec u Merhatovcu te u okviru vatrogasnog doma DVD-a Varaždinske Toplice), jamčivši zanimljiv i atraktivan program boravka za sve sudionike.

Pri kraju rada kampa održano je završno interno natjecanje sudionika, a za sve njih pripremljene su i posebne diplome organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje