Povežite se s nama

Sport

FOTO Varaždinska triatlonka Karla Čović odvozila 420 kilometara na 24-satnom biciklističkom maratonu

Objavljeno:

- dana

Prošlog vikenda u slavonskom mjestu Oriovac po prvi puta u Hrvatskoj održana je jedinstvena biciklistička utrka maraton CroUltra od 24 sata, kao i Europsko biciklističko prvenstvo na 6 i 12 sati.

U zahtjevnoj utrci na 24 sata ukupno su nastupila 22 natjecatelja iz pet različitih zemalja, a kao jedina žena sudjelovala je naša varaždinska triatlonka Karla Čović, pritom odvozivši 420 kilometara i osvojivši prvo mjesto u ženskoj kategoriji.

– Odlična utrka, ljubazni domaćini i vrhunska organizacija pod vodstvom promotora biciklizma Damija Zupija. Puno je bilo prijavljenih, ali na startu samo 22 vozača, i to 21 muž i ja jedina žena, tako da sam mogla i krug odvoziti za pobjedu, ali to mi nikad nije bio cilj. Teški vremenski uvjeti svima su nam poremetili planove: sparina, vrućina, zatim kiša i vjetar. Tu su i farme konja, krava, ovaca, labud u šetnji cestom… Svega je bilo, zabavno i poučno – rekla nam je Karla Čović.

Ruta je bila kružna, a jedan krug je bio dugačak 21 kilometar. Kako kaže Karla, problemi su počeli po noći bušenjem vanjske gume tubeless bez zračnice, no kolege su uskočili u pomoć.

– Spasio me slovenski tim servisera, inače bih morala odustati od utrke, a nakon toga nastavilo se dobro poznato „spava mi se“… Od tih 24 sata vožnje, 12 sati je natjecanje, a preostalih 12 sati su bol i borba same sa sobom. Od iznimne važnosti je jaka i posložena glava – objasnila je Čović i dodala da isprva nije ni imala namjeru ići na ovu utrku jer, kako kaže, nije bila „u treningu“.

– Plan mi je bio voziti 12 sati Slovenije sredinom srpnja. Ali kako su Sloveniju otkazali, da ne prođe sezona bez ijedne utrke, tako sam se u zadnji čas prijavila na CroUltra 24 – otkrila je Varaždinka koja se u triatlonu više ne natječe zbog dugogodišnje artroze koljena koja joj ne dozvoljava trčanje, pa se od prošle godine prebacila na biciklizam.

– Sve u svemu, bilo mi je super. Bilo je to druženje s mojom starom, dragom ekipom vozača, sretna sam i prezadovoljna kako sam to izvukla bez treninga, te sada cijelo ljeto bez grižnje savjesti Fuma i ja možemo bezbrižno putovati i landrati. Hvala vam svima koji ste pratili i navijali! – zaključila je varaždinska triatlonka koja će, kao i uvijek, u pratnji svog psa Fume svaki slobodan trenutak ovoga ljeta iskoristiti za boravak u prirodi.

Sport

Poznata satnica finala Županijskog kupa u kojem se susreću Varteks i Bednja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Određen je raspored odigravanja dviju finalnih susreta Županijskog nogometnog kupa, u kojima se susreću Bednja i Varteks.

Naime, iste ekipe finale su igrale prije dvije sezone kada je Varteks slavio s minimalnih 1:0.

Finalne utakmice igraju se 15. svibnja i 5. lipnja. U prvoj utakmici (srijeda, 15. svibnja) u 17:30 domaćin je Bednja, a u drugoj 5. lipnja u 18 sati Varteks na stadionu Sloboda.

Dodajmo da su obje ekipe plasmanom u finale osigurale nastup u pretkolu Hrvatskog Kupa.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka daje nam za pravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon pobjede na Poljudu protiv Hajduka 1:0, nogometaše Varaždina u 34. kolu čeka susret s Rijekom. Utakmica se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati na stadionu Varteksa.

Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina kao igrač je bio član Rijeke.

– To je grad koji živi za nogomet. Publika je na Rujevici zbilja 12. igrač, a što se Rijeke tiče ona je napravila odličan posao ove sezone – ističe Šafarić.

Naime, Rijeku čekaju i dvije finalne utakmice Hrvatskog kupa. Hoće li možda trener Sopić odmarati neke prvotimce protiv Varaždina?

– Ne znam. Utakmica protiv Dinama ih je fizički i emocionalno ispraznila. Ponekad igrači koji su manje igrali, bolje reagiraju od ovih standardnih nakon takvih utakmica. Rijeka stvarno ima širinu, tako da je to njihova prednost. Hoće li u napadu igrati Marić, Obregon ili Ivanović sasvim je svejedno. No, naša pobjeda protiv Hajduka daje nam zapravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić kojem će za susret protiv Rijeke nedostajati ozlijeđeni Jelenić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje