Povežite se s nama

Život i društvo

Dječji vrtić „Cipelica“ je poslodavac godine za osobe s invaliditetom, priznanja i preloškom Kečkešu te varaždinskom MIV-u

Objavljeno:

- dana

Dječji vrtić „Cipelica“ iz Čakovca proglašen je poslodavcem godine za osobe s invaliditetom u kategoriji javnog sektora. Predstavnicima čakovečkog Dječjeg vrtića nagrada je uručena na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom Hotelu „Westin“.

Riječ je o projektu „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ koji se niz godina provodi u partnerstvu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske udruge poslodavaca, Instituta za razvoj tržišta rada, portala Moj Posao i Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Cilj je javno istaknuti primjere dobre prakse poslodavaca u području zapošljavanja i održivog rada osoba s invaliditetom, kao i naglasiti njihovu ulogu u rušenju društvenih barijera prema osobama s invaliditetom.

Kako je na svečanosti naglasio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelj i socijalne politike Marin Piletić, u Hrvatskoj radi oko 16.000 osoba s invaliditetom, a sve više njih lakše nego ranije pronalazi posao.

– Ovo je uistinu jedna od najprestižnijih nagrada koju poslodavac može dobiti. Cilj nam je da ovakvim godišnjim dodjelama osvijestimo poslodavce koliko je važno zaposliti osobe s invaliditetom – rekao je na svečanosti dodjela nagrada ministar Piletić.

U ime Dječjeg vrtića „Cipelica“ priznanje je preuzela ravnateljica Gordana Šoltić Siladi.

– Ova nagrada rezultat je višegodišnjeg rada. U „Cipelici“ je zaposleno 12 osoba s invaliditetom koje su ravnopravni članovi kolektiva te izuzetno pridonose radu cijele ustanove – naglasila je ravnateljica Šoltić Siladi.

Od 2017. godine do danas kroz projekt je prošlo više od 100 poslodavaca koji pokazuju da društveno odgovorno poslovanje nije samo samoživ pridjev u opisu njihova poslovanja.  Osim „Cipelice“ priznanja su dobili i Lider Net d.o.o. iz Daruvara u kategoriji mikro poslodavca, Kečkeš d.o.o. iz Preloga u kategoriji malog poslodavca, Grafokor d.o.o. iz Zagreba među srednjim poslodavcima, a kao primjer dobre prakse priznanje je uručeno Metalskoj industriji Varaždin.

Život i društvo

U Lepoglavi proslava Dana OS RH uz tribine, vojnički grah, tamburaše…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Lepoglavi će se i ove godine obilježiti Dan oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske te Dan otvorenih vrata Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Program će se održati u nedjelju, 19. svibnja, a počet će u 8 sati u Župnoj crkvi misom zadušnicom za poginule, zatočene, nestale i umrle branitelje.

Kod Spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja u 9 sati bit će položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje s područja grada Lepoglave,  nakon čega će sudionici u koloni krenuti Ulicom hrvatskih pavlina prema gradskom parku kod Doma kulture, uz pratnju Limene glazbe Lepoglava.


Svečanost otvorenja održat će se u gradskom parku s početkom u 10 sati, a 15 minuta kasnije počet će tribina pod nazivom „Varaždinski kraj u Domovinskom ratu”.

U 11 će sati u gradskom parku početi druženje sudionika i posjetitelja uz vojnički grah i tamburašku glazbu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Varaždinski sejem privukao velike i male znatiželjnike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ulica Augusta Šenoe nakratko je postala pozornica za još jedan zanimljiv događaj.  Naime, u subotuje bila ispunjena štandovima proizvođača domaćih proizvoda na 15. Varaždinskom sejmu – sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Posjetitelji su imali priliku degustirati i nabaviti raznovrsne proizvode od domaćih proizvođača. Ljubitelji gastronomije mogli su pak uživati u izboru vrhunskih vina, aromatičnih likera, kvalitetnih craft piva i ginova, kao i u mnogim drugim gastronomskim iznenađenjima.

U zabavnom dijelu programa nastupili su KUD Hrvatskih željeznica, Dječje folklorno društvo Sončece i Tamburaški sastav Sedef, a Gradska tržnica misli i na najmlađe pa je za mališane organizirana likovno kreativna radionica…

Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje