Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg spremni za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Liverpool

Objavljeno:

- dana

Dvadesetak natjecatelja udruge „Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg“ u završnoj je fazi priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo u twirlingu koje će se održati od 9. do 13. kolovoza 2023. u Liverpoolu, gdje će se s sportašima iz zemalja diljem svijeta natjecati za najveće priznanje u svom sportu.

Kao dio reprezentacije Hrvatske, Ludbrežani će se predstavit s čak četiri koreografije u dvije dobne skupine: Grupa s rekvizitima – mlađi juniori, Tradicionalni mažoret ples – mlađi juniori, Grupa s rekvizitima – juniori te Artistice grupa – jedinstvena skupina.

Za Svjetsko prvenstvo pripremaju ih licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja koji su na prvenstvu Hrvatske u twirlingu i Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu u travnju ove godine pripremili 12 koreografija, od kojih je 11 ovjenčano medaljama.

Koreografije su zahtjevne, ali se, unatoč velikoj konkurenciji, očekuju dobri rezultati.
– Pred nama je bogati natjecateljski program u kojem će se moći vidjeti najbolji sa svih strana svijeta, no možemo im parirati u nadmetanju za titule svjetskih prvaka. Dat ćemo, kao i uvijek, svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat. Koreografije smo obogatili uistinu svim mogućim elementima dozvoljenim prema propisima kako bi bile što atraktivnije i konkurentnije te imale još više šanse za bolji plasman – pojašnjava predsjednica Udruge Mirjana Pavičić.

A spremni su i natjecatelji koji praznike koriste „radno“ vježbajući različite elemente jer je riječ o sportu koji zahtijeva vježbu, predanost, kondiciju i timski rad.

– S Ludbregom u srcu i puni ponosa, dat ćemo sve od sebe da naš grad i Hrvatsku predstavimo najbolje što možemo – poručuju.

Život i društvo

Izvedeno je 95 % radova na Aglomeraciji Ivanec, a slijedi asfaltiranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Ivanec

Predstavnici Hrvatskih voda na čelu sa zamjenikom generalnog direktora Davorom Vukmirićem i direktorom VGO za Muru i gornju Dravu Milanom Rezom, kojima su se pridružili i predstavnici tvrtki koje izvode radove na gradnji sustava odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda, obišli su 7. svibnja radilišta u sklopu Aglomeracije Ivanec.

Obilazak radilišta, a nakon toga i konferenciju na temu provedbe ovoga projekta, organizirale su Ivkom vode Ivanec kao investitor, objavio je Grad IVanec.

S obzirom na to da je jedan od financijera ovog velikog EU projekta i Grad Ivanec, koji Aglomeraciju sufinancira s oko 1,5 milijuna eura, na terenu i na konferenciji bili su i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić.

Nakon okupljanja u krugu tvrtke i pozdravnih riječi direktora Ivkom voda Ranka Zbodulje, svi nazočni razgledali su tri nova specijalna vozila nabavljena iz projekta Aglomeracije, a potom su se uputili u obilazak golemog gradilišta pročistača otpadnih voda, pri čemu ih je o tijeku gradnje i napredovanju radova detaljno izvijestio voditelj projekta Slavko Kišiček.

Kako je naglasio, radovi se izvode prema zacrtanom dinamičkom planu. Puštanje pročistača u probni rad očekuje se krajem 2024. godine, a konačna primopredaja objekta naručitelju sredinom lipnja 2025.

Svi sudionici potom su obišli i radilište u Nazorovoj ulici. O statusu Aglomeracije izvijestio je glavni inženjer gradilišta Aglomeracije Željko Vuković te naglasio da je od ugovorenih 33 km kanalizacijske mreže izvedeno 32 km te da je, sveukupno gledajući, izvedeno 95 % radova na aglomeraciji.

Aneksom je ugovorena i rekonstrukcija još 10,5 km vodovoda na dionicama aglomeracije. Kad se polože vodovodne cijevi, uslijedit će asfaltiranje dionica, a završetak svih radova najavio je do kraja ove godine.

U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora nakon toga je održana i konferencija na temu provedbe projekta „Sustav odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda Aglomeracije Ivanec“, a kojoj se pridružio i varaždinski župan Anđelko Stričak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Lepoglava dodijelio ugovore udrugama civilnog društva vrijedne 55.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je 6. svibnja ugovore s udrugama civilnog društva koje su na temelju natječaja ostvarile financijsku potporu Grada za svoje projekte i programe u 2024. godini.

Grad Lepoglava za udruge izdvaja više sredstava nego neka veći gradovi pa je tako ove godine za udruge civilnog društva u proračunu predviđeno 55.000 eura.

Gradonačelnik Marijan Škvarić rekao je kako su udruge civilnog društva jako bitan segment razvoja grada, a to potvrđuje i činjenica da se na natječaj svake godine javi velik broj udruga.

– Ove godine potpisani je Ugovor s 34 udruga koje su dobile sredstva u iznosima od 200 do 5100 eura. Ono što je specifičnost Grada Lepoglave je da se na natječaj ne javljaju samo udruge s područja grada Lepoglave, već i iz Varaždina i Ivanca. Tako nam se ove godine prijavilo pet udruga s područja grada Ivanca koje su dobile sredstva. Uvjeti za prijavu su da su članovi udruga s područja grada Lepoglave i da se većina projekata i programa odvija na području grada Lepoglave – istaknuo je Škvarić.

Gradonačelnik vjeruje kako će te 34 udruge koje će dobiti sredstva i koja će im biti uplaćena kroz dva tjedna, svojim aktivnostima i sadržajima, ne samo obogatiti cjelokupni sadržaj grada, nego i njihove interese koje su programima definirali.

Treba napomenuti kako Grad Lepoglava osim za udruge civilnog društva, izdvaja sredstva i za sportske udruge u iznosu od 250.000 eura te za vatrogastvo 120.000 eura. Naglasilo se je i nastojanje za osiguravanje prostora za rad udruga, što bi se riješilo dobivanjem nekoliko zgrada koje su u državnom vlasništvu.

Na dodijeli ugovora prisutan je bio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robert Dukarić koji je naglasio kako se u odabiru gledalo da sve udruge dobiju dio sredstava.

– Grad Lepoglava je i dalje vodeći što se tiče udruga i donacije sredstava, ali ćemo iduće godine pokušati podići kriterij kako bi bili i zadovoljniji. Nadam se da ćete dobivena sredstva iskoristiti i najbolje prezentirati vaše udruge na najbolji mogući način – rekao je Dukarić.

Predsjednik udruge HVIDRA Ivanec Vjekoslav Špac kazao je kako su na natječaj prijavili memorijalni turnir koji već godinama traje u Žarovnici i Jerovcu te je zahvalio gradonačelniku na dugogodišnjoj suradnji, jer osim na ovome s Gradom Lepoglavom surađuju i na otvaranju Muzeja Domovinskog rata u Ivancu.

Gradu Lepoglavi i gradonačelniku Marijanu Škvariću zahvalila se na odobrenim sredstvima i predsjednica Udruge umirovljenika Lepoglava Marija Varović koja je istaknula kako će im ova sredstva omogućiti održavanje radionica u školi, ali i zajedničkom druženju mladih i starih kao i na samom radu udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje