Povežite se s nama

Zabava & Stil

Od danas Varaždin postaje velika pozornica na otvorenom, umjesto vatrometa na otvorenju Špancirfesta atraktivan laser show

Objavljeno:

- dana

Pripreme za najveću uličnu zabavu u punom su jeku, ukrasi su postavljeni, kućice čekaju svoje izlagače, performeri uvježbavaju svoje točke, dovoze se photo pointovi, a plesači se pripremaju za generalnu probu.

Užurbano se privode kraju zadnje aktivnosti, jer od danas povijesna jezgra Varaždina postaje najveća i najatraktivnija pozornica na otvorenom. Od 18.8 do 27.8. tisuće posjetitelja uživat će na Špancirfestu u nekom od programa po svom ukusu (a ima ih 500). Bez obzira odaberu li neki od koncerata, gastro avanturu, dječje pustolovine ili uživanje u umjetničkim pokretima performera, sigurni smo da ih očekuje odlična zabava i puno veselih trenutaka.

Glavna PAN pozornica ugostit će dvanaest sjajnih bendova, a svi koncerti su besplatni. Očekuje se mnogo posjetitelja pa sugeriramo da dođete malo ranije.  Festival otvara TBF, a glavna zvijezda je kultni bend  Franz Ferdinand, najveće  strano gostovanje u Varaždinu ove godine. Uz predgrupu Joker Out, koja puni dvorane diljem Hrvatske i okolnih zemalja, pripremaju pravi glazbeni spektakl.   Parni valjak feat. Igor Drvenkar, Buč Kesidi i Neno Belan & Fiumens & Bras Experience, još su neka poznata lica u čijoj ćete glazbi guštati, a listu preostalih bendova pogledajte na www.spancirfest.com.

Uvijek atraktivna pozornica pod zvijezdama, Vila Bedeković powered by Kaufland, ove je  godine domaćin trima koncertima. Ako se može suditi po brzini prodaje ulaznica i rasprodanom koncertu, nastup grupe Perpetuum Jazzile jedva se čeka.  Još se može pronaći nešto karata za preostala dva koncerta, grupu Cambi i koncert Nothing Else Matters. Grupu Cambi moguće je opisati samo jednom sintagmom – čista strast,  a ovogodišnje festivalsko izdanje Špancirfesta zatvaramo koncertom „Nothing Else Matters“, koji pripremaju učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu u suradnji s udrugom nuSynergetic.

Inovativni plesni spektakl, „People Power Partnership“ koji će se održati prvog dana Špancirfesta na Kapucinskom trgu od 22 sata,  već je dobio nadimak – doživljaj za pamćenje. Na njemu će nastupiti čak 32-oje mladih plesača iz 6 europskih zemalja.

Ne zaboravite pogledati atraktivan laser show, koji je kombinacija klasične glazbe i moderne svjetlosti. Već je osvojio više nagrada i sigurno će izazvati salve oduševljenja i veselja prvoga dana Špancirfesta od 23 sata od Starog grada, zauzmite poziciju s dobrim pogledom, bacite selfie i uživajte…

Brine li vas traženje parkinga u Varaždinu, nema razloga za brigu. Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina osigurali su za posjetitelje Špancirfesta besplatno parkiranje na parkiralištu kod Auto Kluba Varteks u Biškupečkoj ulici, svakog dana tijekom Festivala od 17 sati. Od parkirališta do Trga slobode u centru Varaždina besplatno će goste prevoziti “buseki” javnog gradskog prijevoznika.

Više informacija o programu Špancirfesta potražite na službenim internetskim stranicama festivala www.spancirfest.com

Zabava & Stil

Zelendvorska avantura – dva dana rekreacije, zabave i druženja u prirodi za cijelu obitelj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi lipanjski vikend: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u predivnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom „Zelendvorska avantura“.

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri „zone“, a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u sjajno odredište za zabavni, topli, aktivni proljetni vikend na otvorenom. Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Sportsko-rekreativna zona donosi  2. Bombellesovu utrku rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem pomoći obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije. Utrku organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda. U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama „Give me 5“ te uzbudljivi Treasure hunt.

Prijave na utrku moguće su putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2334

Pretprijave na dječje radionice i igre moguće su na: https://forms.gle/VQEBbu5KbiZXkKh27

Piknik zona donosi  – priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom.

Kreativna zona bit će prepuna radionica i aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i uvijek omiljenog face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera odnosno crtanja kredom.

Zabavna zona rezervirana je za  – zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje pod toplim i mirisnim lipanjskim nebom u predivnom okruženju Zelendvora.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Duhovi: Faringaši u nedjelju slave 35. obljetnicu svoga rada, a gost im je Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga građana Prigorec i Mjesni odbor Prigorec, u nedjelju, 19. svibnja, organiziraju prigodan program u povodu obilježavanja blagdana Duhovi.

Ova tradicionalna kršćanska svetkovina započet će misnim slavljem u kapelici Sv. Duha u Prigorcu, selu pod Ivanščicom, u 11 sati.

Organiziran je i zabavno – glazbeni program kod Područne škole u Prigorcu, kojim će domaći glazbeni sastav Faringaši obilježiti 35. obljetnicu svoga rada. Njihov nastup počinje u 9.30 sati, a od 12 sati za glazbeni ugođaj pobrinut će se Rajko Suhodolčan. Organizatori najavljuju i goste iznenađenja.

Ugostiteljska ponuda je osigurana pa vas pozivaju da ovu nedjelju provedete u Prigorcu na tradicionalnim Duhovima. Manifestaciju novčano pomaže Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje