Povežite se s nama

Međimurje

Na terenu iz prve ruke učili gradivo iz Prirode i društva

Objavljeno:

- dana

OŠ STRAHONINEC

Učenici i učitelji 2. a i 2. b razreda OŠ Strahoninec 27. veljače posjetili su Muzej Međimurja i tako iz prve ruke naučili nešto o prošlosti zavičaja i narodnim običajima na prostoru Međimurja.

To će im iskustvo puno pomoći prilikom obrade nastavnoga gradiva o zavičaju iz predmeta Priroda i društvo. Osim što su naučili puno toga, uživali su razgledavajući stare predmete. Nakon posjeta Muzeju Međimurja pogledali su švedski film “Eva spava negdje drugdje” u sklopu 5. Međunarodne revije filmova za djecu i mlade u Centru za kulturu Čakovec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Pridružite se 5. svibnja popularnoj biciklijadi „Stazama Općine Nedelišće“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turistička zajednica Općine Nedelišće poziva na još jedno izdanje biciklijade „Stazama Općine Nedelišće“.

Svi željni druženja u prirodi i rekreacije doći će na svoje u nedjelju, 5. svibnja.

Početak biciklijade je u 10 sati kod Lovačkog doma u Nedelišću, a okupljanje i preuzimanje bonova za jelo i piće uz kotizaciju od 5 eura već od 9 sati. Za sve sudionike osigurana je okrjepa na punktovima u Slakovcu (kod Čige) i Gornjem Hrašćanu (Stara kovačnica) te tradicionalni ručak na završetku rute kod Lovačkog doma u Nedelišću.

Biciklijada je namijenjena svim uzrastima, a ovisno o vlastitim afinitetima opredijeliti se možete za kraću ili dužu dionicu u duljini od 22 odnosno 33 kilometara. Dijelom asfaltirane, dijelom makadamske, staze su većinom ravničarske i primjerene zahtjevnosti, dok je za djecu do 16 godina obavezno nošenje kacige.

Kako bi olakšali i ubrzali prijavu svih biciklista od ove godine Turistička zajednica Općine Nedelišće uvela je e-prijavnice za sve sudionike. E-prijavnicu popunite na stranici sbajkomilinanoge.hr –

https://sbajkomilinanoge.hr/page/novost/blog/otvorene-prijave-za-proljetnu-biciklijadu-30

Nastavite čitati

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje