Povežite se s nama

Sport

Sedmero Varaždinaca na krovu Europe u pikadu!

Objavljeno:

- dana

Varaždinski igrači i igračice pikada imaju se čime pohvaliti. Na nedavno održanom EDF Eurokupu u slovenskom Podčetrtku okitili su se naslovom europskog klupskog prvaka i viceprvaka.

Naime, nastupali su za splitski klub Gladiator. U kategoriji pro od pikadista iz varaždinskog kraja za splitsku ekipu nastupio je Dean Pokos. On i njegovi suigrači protutnjali su šesnaestinom finala, brutalno sa 17:0, osminom finala bez milosti 17:2 te četvrtfinalom rezultatom 17:10. Polufinale im je donijelo njemačku ekipu DC Fun Fighters s renomiranim imenima. Nije bilo lako, ali slavili su 17:14. U finalu ih je čekala austrijska ekipa La Palma, koju su pobijedili sa 17:15.

U kategoriji razina A za splitski klub nastupili su Varaždinci Tin Šestak, Tihomir Bešenić, Luka Novak, Dubravko Sever i Vedran Dužević. Također su ušli u finale, no također splitska ekipa Dioklecijan je bila bolja rezultatom ukupnim rezultatom 18:16 tek nakon doigravanja u parovima (op.a. kao produžeci).

U ženskoj konkurenciji za splitsku ekipu nastupila je Varaždinka Vlatka Lešić, koja se nakon šest godina pauze na mala vrata vratila na veliku europsku scenu. Ona je sa svojim suigračicama uspjela osvojiti 2. mjesto. Finale je Lešić i kolegicama donijelo Team Styria Girls, no ipak su poražene s 9:7.

– Gospodin čovjek Vladimir Godinović sve nam je ovo omogućio, a mi smo mu vratili na najbolji mogući način. Tri pehara putuju za Hrvatsku. Prijatelju moj, hvala ti na svemu u ime cijele ekipe iz Varaždina – istaknuo je Dubravko Sever, kapetan ekipe Gladiator u razini A.

Stoje s lijeva: Luka Novak, Tin Šestak, Dean Pokos, Dubravko Sever, Vedran Dužević
Čuče s lijeva: Tihomir Bešenić, Vlatka Lešić

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Neki su govorili da nismo ambiciozni, a sada smo vrlo blizu našeg cilja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 17. svibnja u 18 sati otvaraju pretposljednje, 35. kolo SuperSport HNL-a kod Istre 1961.

Varaždinci taj susret dočekuju nakon dvije uzastopne pobjede, i to protiv Hajduka 1:0 te Rijeke 3:1.

– Prije susreta s velikom trojkom nitko nas nije vidio na 6. mjestu. Čeka su nam neki spočitavali da smo neambiciozni. Eto tu smo, blizu našeg cilja – ističe trener i sportski direktor Varaždina, Nikola Šafarić.

Puljani su u prošlom kolu odigrali 1:1 s Hajdukom.

– Čeka nas zahtjevna utakmica. Istra igra živ, agresivan nogomet s puno trke. Moramo odgovoriti na te zahtjeve, no dvije pobjede u zadnja dva kola daju nam zapravo da se i u Puli nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić koji neće moći računati na kartoniranog Vukčevića, ozlijeđenog Jelenića, Lesjak je s ekipom Druge gimnazije u Kini na Svjetskom prvenstvu srednjih škola, dok je pod upitnikom i Dabro.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje