Povežite se s nama

Sport

FOTO Vremešna Varaždinka Katica osvojila srebro na Europskom prvenstvu: dočekali je uz baklje

Objavljeno:

- dana

U Poljskoj je od petka do nedjelje, od 1. do 3. rujna održano 1. Europsko prvenstvo u nordijskom hodanju na kojem je Hrvatsku zastupala reprezentacija Hrvatskog saveza nordijskog hodanja.

Za ulazak u sastav reprezentacije sudjelovanjem u četiri kola Prvenstva Hrvatske u vrlo jakoj konkurenciji izborila se i Katica Jakopec, članica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina. Pojedinačno natjecanje u svojoj kategoriji 70+, na stazi dugoj 10 km, završila je na 2. mjestu osvojivši srebrnu medalju.

Kao članica Udruge Drava Katica Jakopec svojim aktivnim volonterskim radom doprinosi uspješnom djelovanju varaždinske udruge, a ovim uspjehom ulazi u povijest nordijskog hodanje sjeverne Hrvatske.

– Ovo srebro je zlatnog sjaja jer je rezultat velikog uspjeha u svijetu sporta, uz činjenicu da Katica nema sportskog iskustva već je samo redovito sudjelovala na organiziranim treninzima koje od svog osnutka provodi Udruga Drava, da uz svoj entuzijazam i veliku motivaciju ima neizmjernu podršku svoje obitelji kojoj je posvetila svu svoju životnu energiju punu dobrote, a sada sve to dijeli s članicama i članovima naše pa i drugih udruga u kojima volontira. Naravno, zauzvrat je dobila stručnu pomoć naših instruktorica i sutkinja nordijskog hodanja kao i podršku uže i šire obitelji, našeg članstva, prijatelja i šire društvene zajednice.

Uvjereni smo da će ovo zajedničko iskustvo motivirati naše članice i članove, a i sve osobe koji žele zdraviji i kvalitetniji život potaknuti na svakodnevno aktivno hodanje s naglaskom na nordijsko hodanje jer je dokazano da je to najefikasniji oblik kretanja koji uz pravilnu tehniku hodanja i pravilno korištenje specijalno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje pokreće 90 posto mišića tijela što za posljedicu ima bolju cirkulaciju, posljedično bolje fizičko i psihičko stanje organizma. Ovaj oblik aktivnosti prihvatljiv je za sve dobne skupine, poželjan je za osobe starije dobi, a Katica Jakopec je to svojim uspjehom i dokazala – ističu iz Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava.

Katicu su u Varaždinu iz baklje i slavlje dočekali najbliži.

Sport

Elitna ŽNL: Novi Marof pobjedom u derbiju pobjegao Nedeljancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrano je 3. kolo Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Derbi kola odigran je u Nedeljancu u kojem su se susreli istoimeni domaćin i Bednja iz Beletinca.

Beletičani su slavili s 4:1. Nogometaši Andrije Balajića poveli su preko Ptičeka u 14. minuti, na 2:0 povisio je Hojski 35. minuti, da bi Horvatić sedam minuta kasnije zabio za 3:0. Nedeljanec je smanjio preko Medveda u 78. minuti, no konačnih 4:1 postavio je Kučko autogolom u 87. minuti.

Posrtaj Nedeljanca iskoristio je Novi Marof koji je s 3:0 bio bolji od tuhovečkog Poleta. Novomarofčani su sve riješili u prvom dijelu. Poveli su preko Broza u 24. minuti, na 2:0 povisio je Keliš pet minuta kasnija, da bi konačnih 3:0 postavio Keliš u 36. minuti.

Ovom pobjedom marofski nogometaši pobjegli su drugoplasiranim Nedeljačanima na četiri boda.

U trećem susretu Lige za prvaka Ivančica je s 5:0 svladala margečansku Mladost.

U 3. kolu Lige za ostanak Polet i Razvitak odigrali su 3:3 u Cestici, dok je Jalžabet s 4:2 pobijedio Budućnost u Vidovcu.

Nastavite čitati

Sport

3. NL Sjever: Varteks u derbiju uvjerljiv protiv Podravine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteks svladali su Podravinu u županijskom derbiju u 3. NL Sjever, s uvjerljivih 3:0.

Do kraja sezone preostale su im utakmice protiv Dinama Domaćinec (doma) i Virovitica (gostovanje) te naravno veliko finale kupa, uzvat protiv Bednje, 5. lipnja na Slobodi.

Ekipa Varteks istrčala je protiv Podravine u očekivano, šarenom sastavu, bez ‘požutjelog’ kapetana Kukeca, koji je bio na tribinama, dok su Glavica i Vlah preselili na klupu. Utakmica nije imala previše rezultatske važnosti, iako je Varteks matematički još može do trećeg mjesta.

S druge strane i Nevenko Blagaj nije mogao računati na čak šest igrača, tako se u ludbreške ‘Bluze’ u Varaždin stigle s tek tri igrača na klupu.

Gledatelji su mogli vidjeti dopadljivo prvo poluvrijeme, u kojem je Podravina čak i nešto pokušavala. Najbolju prigodu imali su u 26. minuti, kada Golub puca nakon prodora Sačera.

Ipak, iako bez nekih važnih igrača, Vareks je igrao odlično, obrana i vratar Banfić su bili sigurni, veznim redom su komandirali Romario, Renan kreirao, a Kanceljak i Havojić bili opasni u papadu.

Najbolju akciju odigrali su Bumbari u 36. minuti, odlična kombinacija, gdje na kraju Renan puca pokraj gola. Nedugo potom, i prvi pogodak na utakmici. Strijelac je bio Petar Havojić, nakon još jedne odlične akcije, u kojoj je asistent bio Brazilac Renan…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje