Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Trkačice i trkači iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva okupirali Varaždin

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Održano je 29. izdanje Varaždinskog polumaratona, koji je održan u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 i suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Utrka je imala i međunarodni karakter jer, osim što su stigli natjecatelji iz svih krajeva Lijepe naše, stigli su i trkači iz susjedne Slovenije, Mađarske i Poljske.

Utrka je ove godine oborila sve rekorde jer se prijavilo više od 900 trkača i trkačica.

Foto i video

FOTO Varaždinci na Korzu uživali u gastronomiji, pjesmi i plesu nacionalnih manjina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s nacionalnim manjinama s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije obilježili su Dan kulturne raznolikosti.

Na Korzu se moglo uživati u kulturno umjetničkom programu koji su pripremile nacionalne manjine kao i u njihovoj gastro ponudi. Predstavike su se albanska, bošnjačka, slovenska i srpska nacionalne manjina, te predstavnici Nepala i Ukrajine.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Održana tradicionalna Biciklijada Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Više od 250 biciklistica i biciklista sudjelovalo je u subotu na tradicionalnoj Biciklijadi Općine Sračinec, koja se održava povodom Dana obitelji.

– Već godinama održavamo ovu lijepu akciju, u kojoj nam je cilj okupiti cijele obitelji koje će provesti nekoliko lijepih sati u kretanju u prirodi. Vrijeme nas i danas počastilo, nije prevruće, a uz obalu starog toga rijeke Drave boravit ćemo u hladu. Hvala svima koji su uključeni u ovu akciju, od djelatnika Osnovne škola Sračinec i Ženske inicijative HNS-a Podružnice Sračinec, obitelji Krobot pored čije kućice smo se zaustavili, do naših vrijednih vatrogasaca DVD-a Svibovec Podravski i policije koja je osiguravala ovu biciklijadu, – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon što su otplesali jedan kratki Rim tim tagi dim ples, velika kolona biciklista krenula je od Doma kulture u Sračincu, Dravskom ulicom preko derivacijskog kanala HE Varaždin, kroz Svibovec Podravski, preko novog obrambenog nasipa, sve do kućice uz Dravu, gdje su se sudionici mogli okrijepiti i družiti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje