Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Četiri tenora oduševili sve Trnovčance i stavili “točku na i” proslave Dana općine

Objavljeno:

- dana

Subotnjim folklornim festivalom i nedjeljnim koncertom „4 tenora“ završen je program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki.

Nakon što je u utorak, 17. travnja, na sam Dan Općine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća, program je nastavljen proteklog vikenda. U sportskoj dvorani Osnovne škole u Trnovcu u subotu je održan koncert na kojem je Kulturno-umjetničko društvo „Mak“ iz Trnovca, nakon 20 godina djelovanja, postalo Folklorno-tamburaški ansambl „Mak“, kao prvi KUD u Varaždinskoj županiji koji je dobio status ansambla. „Makovci“ su izveli koreografije „Jankić je dojahal“ – pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja, „Kad su na Fileži parvi put zvonili“ – pjesme i plesovi srednjeg Gradišća, „Gda su muži z vojne dohajali“ – pjesme i plesovi Međimurja, „Ovako se mak sije“, „Pjesme i plesovi Trogira“, „Tamburaši primajte se posla“-pjesme i plesovi Moslavine i „Igraju se na nebu zvezdice“ – pjesme i plesovi Podravine. Nastup su pripremili Tihomir Kukulić, Tibr Bün i Zdenka Knapić. Predsjednik KUD-a „Mak“, Miro Koren, istaknuo je da nije bilo niti malo sumnje da će članovi društva nastupe odraditi profesionalno, vrhunski, te da su zaista zaslužili status ansambla, samostalno izvođenje cjelovečernjeg koncerta i mogućnost javljanja na natječaje i fondove Ministarstva kulture. KUD-u „Mak“ čestitao je i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec, koji je naglasio da se ulaganje u udruge koje obogaćuju društveni život zajednice uvijek isplati, a folkloraši i tamburaši to su pokazali na najbolji način. Gostovanjem u programu trnovečkom su ansamblu čestitali i gosti – KUD „Šumari“ iz Vinkovaca i KUU „Miljevci“. U nedjelju je druženje za mještane organiziralo Lovačko društvo Kobac u lovačkom domu u Žabniku, a glazbeni je doživljaj u Trnovcu nastavljen koncertom „4 tenora“, također u sportskoj dvorani OŠ Trnovec. Đani Stipaničev, Marko Škugor, Marko Pecotić i Vladimir Garić, uz pratnju tamburaškog orkestra KUD-a „Mak“ i CTK Varaždin izveli su dvadesetak popularnih skladbi. Program je vodio Branko Uvodić. Na kraju obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki načelnik Zvonko Šamec izrazio je zadovoljstvo kako uspješnim rezultatima koje su aktivnostima općinske uprave postignuti u posljednjih godinu dana, tako i programom Dana Općine koji su mještani vrlo dobro prihvatili. 4

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje