Povežite se s nama

U fokusu

Od sutra jeftinije gorivo, evo novih cijena

Objavljeno:

- dana

Ako vam spremnici baš nisu prazni, pričekajte do sutra. Prema javljanju nacionalnih medija od utorka bi trebalo pojeftiniti gorivo. Doduše, ne puno.

Prema informacijama Dnevnika Nove TV, od utorka bi cijene goriva trebale biti niže za dva centa.

Po važećoj Vladinoj formuli za izračun derivata, cijena Eurosupera 95, ali i Eurodizela tako bi trebala iznositi 1,38 eura, dok bi cijena Plavog dizela trebala biti 85 centi, doznaje Nova TV.

U fokusu

Varaždinac Habijan ostaje ministar i u novoj Vladi, ali će voditi drugi resor?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čini se kako je dogovorena i podjela resora u Vladi između HDZ-a i Domovinskog pokreta.

Kao nepoznanica ostaju tek imena ministara.

Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, u novoj Vladi premijera Andreja Plenkovića neće biti mjesta za Šibenčanina Ivana Malenicu, dojučerašnjeg ministra pravosuđa i uprave koji je nosio koalicijsku listu predvoođenu HDZ-om u 9. izbornoj jedinici.

Kako se može čuti, razlog tome nije Plenkovićevo nezadovoljstvo Malenicom, već činjenica da DP želio barem dio mega Ministarstva gospodarstva kojemu je na čelu bio premijerov “libling” Damir Habijan.

Navodno, Plenković pošto poto želi zadržati Habijana u Vladi te će mu dati resor – pravosuđa. Stoga je za Malenicu rezerviran pričuvni položaj.

Nastavite čitati

U fokusu

Predsjednik sazvao prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora za 16. svibnja, HDZ objavio da ima 76 potpisa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju odredbi Ustava Republike Hrvatske i Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora.

Prema Odluci Predsjednika Republike, prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora održat će se u četvrtak, 16. svibnja, u 11 sati u zgradi Hrvatskoga sabora u Zagrebu.

Odluka o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora stupa na snagu danom donošenja, odnosno danas, u četvrtak, 9. svibnja.

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024. godine, a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću Konačne rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja.

Također, HDZ je objavio na Twitteru kako je prikupljeno 76 potpisa za Plenkovića kao novog mandatara.

– Već danas smo prikupili 76 potpisa za formiranje nove, stabilne Vlade – otkrio je hrvatski premijer na predstavljanju naše pobjedničke liste za europske izbore – poručili su.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje