Povežite se s nama

Sport

Hrabra Hrvatska pala u rukometnom klasiku protiv Francuske

FOTO: HRS

Objavljeno:

- dana

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija poražena je od Francuske 32:34 u 1. kolu Glavne skupine 16. europskog prvenstva u Kolnu.

Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu i samo su je tehničke pogreške u završnici stajale remija, čak i pobjede.

U zadnjoj minuti na semaforu je bilo 32:33, ali Francuzi su brzi, preko crte ponovno pogađaju našu mrežu. Naš izbornik zove minutu predaha. Nažalost, posljednji napad ne koristimo i Francuska slavi 32:34.

Čudesni Dominik Kuzmanović imao je 13 obrana, ili 42 posto, i samo zbog toga ostaje žal što nismo uzeli bod ili pobijedili. Slavljenik Zvonimir Srna bio je naš najbolji strijelac sa šest pogodaka. Po četiri su dali Igor Karačić, Mateo Maraš, Luka Lovre Klarica i Marin Jelinić. Prvo ime kod olimpijskih pobjednika Dika Mem sa šest pogodaka.

Inače, u prvom susretu dana Austrija je nastavila sa sjajnim predstavama i pobijedila Mađarsku 30:29. Sljedeći susret naša reprezentacija igra u subotu, 20. siječnja u 18 sati protiv Mađarske.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje