Povežite se s nama

U fokusu

HDZ: Drugovi, čega vas je toliko strah? Stotinu puta ponovljena laž…

Objavljeno:

- dana

Nakon što je jučer predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković u svom govoru na Glavnom odboru stranke spomenuo HDZ i župana Stričaka, danas je stigao odgovor.

Priopćenje koje potpisuje Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije prenosimo u nastavku:

„Stotinu puta ponovljena laž postaje istina”. Da će se tog pojma sve češće držati aktualna gradska vlast u Varaždinu, teško je bilo i pomisliti. Nažalost, pojedini su već i pravomoćno optuženi zbog kaznenih djela uvreda/kleveta.

Upravo zbog toga da laž ne postane istina, htio ne htio, dužan sam demantirati komesara varaždinskog SDP-a Miroslava Markovića.

1.) Komesar Marković navodi: „To se jasno može vidjeti na primjeru HDZ-ovog župana Stričaka, koji otvoreno priznaje da nam se ulazi u medicinske kartone i dosjee”. Koliko je meni poznato „dilala” se jedino moja medicinska dokumentacija i u tom dilanju su prednjačili upravo on i Bosilj.

2.) Podsjećam ga da je upravo njegova županijska predsjednica Barbara Antolić Vupora zatražila 22. veljače ove godine „gama testiranje”, na što sam i pristao, ako se testiranju odazovu Bosilj, Marković i Lukavečki te nadodao da testiranje proširimo i na narkotike. Od tada do danas prošlo je skoro mjesec dana, a odgovora nema, ni da, ni ne.

3.) Ako netko „dila”, kako to komesar Marković tvrdi, njegove liječničke nalaze s psihijatrije, najoštrije to osuđujem i tražim od nadležnih institucija da utvrde tko je taj. Zatražiti psihijatrijsku pomoć nije nenormalno. Ništa što je ljudsko ne smije biti nikom strano. Naravno, ako je takvu pomoć zatražio.

Stoga, drugovi, čega vas je toliko strah? Zbog čega tolika panika? Dilate moje nalaze, a cmizdrite zbog svojih. Pozivate na testiranja, a potom muk.

Ipak je to pitanje dijagnoze! Je li tako?

Marković na Glavnom odboru SDP: HDZ želi policijsku državu i ovo je povijesni trenutak za Hrvatsku!

U fokusu

Varaždinac Habijan ostaje ministar i u novoj Vladi, ali će voditi drugi resor?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čini se kako je dogovorena i podjela resora u Vladi između HDZ-a i Domovinskog pokreta.

Kao nepoznanica ostaju tek imena ministara.

Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, u novoj Vladi premijera Andreja Plenkovića neće biti mjesta za Šibenčanina Ivana Malenicu, dojučerašnjeg ministra pravosuđa i uprave koji je nosio koalicijsku listu predvoođenu HDZ-om u 9. izbornoj jedinici.

Kako se može čuti, razlog tome nije Plenkovićevo nezadovoljstvo Malenicom, već činjenica da DP želio barem dio mega Ministarstva gospodarstva kojemu je na čelu bio premijerov “libling” Damir Habijan.

Navodno, Plenković pošto poto želi zadržati Habijana u Vladi te će mu dati resor – pravosuđa. Stoga je za Malenicu rezerviran pričuvni položaj.

Nastavite čitati

U fokusu

Predsjednik sazvao prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora za 16. svibnja, HDZ objavio da ima 76 potpisa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju odredbi Ustava Republike Hrvatske i Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora.

Prema Odluci Predsjednika Republike, prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora održat će se u četvrtak, 16. svibnja, u 11 sati u zgradi Hrvatskoga sabora u Zagrebu.

Odluka o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora stupa na snagu danom donošenja, odnosno danas, u četvrtak, 9. svibnja.

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024. godine, a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću Konačne rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja.

Također, HDZ je objavio na Twitteru kako je prikupljeno 76 potpisa za Plenkovića kao novog mandatara.

– Već danas smo prikupili 76 potpisa za formiranje nove, stabilne Vlade – otkrio je hrvatski premijer na predstavljanju naše pobjedničke liste za europske izbore – poručili su.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje