Povežite se s nama

Sport

Mladi bejzbolaši varaždinske Vindije osvojili 2. mjesto na domaćem turniru u Graberju

Objavljeno:

- dana

Nakon odličnih plasmana u Beču, Ljubljani i Novom Sadu te nekoliko osvojenih medalja na zimskim natjecanjima, došao je red i na Baseball klub Vindija da bude domaćin međunarodnog dvoranskog baseball turnira.

Tako je 16. izdanje velikog međunarodnog dvoranskog baseball turnira “Vindija Indoor 2024” za djecu 2010. godište i mlađe održan u subotu, 16. ožujka, pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Vindije d.d. i Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

Ove godine na turniru je sudjelovalo deset ekipa iz Srbije, Slovenije i Hrvatske. Varaždin je tako ugostio oko stotinjak mladih bejzbolaša, vođenih njihovim trenerima i roditeljima. Ukupno se odigralo 25 utakmica na dva terena po pravilima prilagođenim za dvoranski baseballa.

BK Vindija igrala je s dvije ekipe; prvom ekipom BK „Vindija“ i ekipom najmlađih članovova “All stars”. Varaždinci su neporaženi ušli u finale s ukupno četiri pobjede. Finalni susret igrali su protiv zagrebačke ekipe BK „Blue Wolwes“ koji su prikazali bolju igru i savladali domaće mlade bejzbolaše te osvojili prvo mjesto. Najmlađi su pak uspjeli izvojevati jednu pobjedu nad karlovačkom Olimpijom.

Pod vodstvom trenera Gorana Vučetić i Aleksandra Pušca, iz redova Vindije nastupili su Krsto Kočet, Lovro Kovač, Sven Patafta, Dario Habunek, Tin Moharić, Val Drago Mravlinčić, Jan Slunjski, Dario Matijašec, Toni Zdunić, Arsen Pušac, Tvrtko Pintarić, Grga Leon Škvorc, Lukas Mikulić, Mateo Novak, Martin Premužić, Josip Premužić, Pavel Marcelo Kovač i Borna Pretković te Niko Šagi koji je ujedno proglašen i za najboljeg udarača turnira.

Sport

Poznata satnica finala Županijskog kupa u kojem se susreću Varteks i Bednja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Određen je raspored odigravanja dviju finalnih susreta Županijskog nogometnog kupa, u kojima se susreću Bednja i Varteks.

Naime, iste ekipe finale su igrale prije dvije sezone kada je Varteks slavio s minimalnih 1:0.

Finalne utakmice igraju se 15. svibnja i 5. lipnja. U prvoj utakmici (srijeda, 15. svibnja) u 17:30 domaćin je Bednja, a u drugoj 5. lipnja u 18 sati Varteks na stadionu Sloboda.

Dodajmo da su obje ekipe plasmanom u finale osigurale nastup u pretkolu Hrvatskog Kupa.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka daje nam za pravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon pobjede na Poljudu protiv Hajduka 1:0, nogometaše Varaždina u 34. kolu čeka susret s Rijekom. Utakmica se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati na stadionu Varteksa.

Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina kao igrač je bio član Rijeke.

– To je grad koji živi za nogomet. Publika je na Rujevici zbilja 12. igrač, a što se Rijeke tiče ona je napravila odličan posao ove sezone – ističe Šafarić.

Naime, Rijeku čekaju i dvije finalne utakmice Hrvatskog kupa. Hoće li možda trener Sopić odmarati neke prvotimce protiv Varaždina?

– Ne znam. Utakmica protiv Dinama ih je fizički i emocionalno ispraznila. Ponekad igrači koji su manje igrali, bolje reagiraju od ovih standardnih nakon takvih utakmica. Rijeka stvarno ima širinu, tako da je to njihova prednost. Hoće li u napadu igrati Marić, Obregon ili Ivanović sasvim je svejedno. No, naša pobjeda protiv Hajduka daje nam zapravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić kojem će za susret protiv Rijeke nedostajati ozlijeđeni Jelenić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje